Aakcentuodamas gerus Lietuvos ir Vokietijos kariuomenių ryšius, C. Breuer atkreipė dėmesį, kad praėjusiais metais vokiečiai dislokavo brigados vadovavimo elementą Lietuvoje.

Vokietija buvo ir liks partnerė, kuria jūs galite pasitikėti“, – lankydamasis Lietuvoje, bendros spaudos konferencijos su Lietuvos kariuomenės vadu metu, sakė Vokietijos kariuomenės vadas.

Jis pakartojo, kad Vokietija Lietuvoje dislokuos savo karių brigadą.

„Vokietijai tai yra vienas iš esminių mūsų Zeitenwende (vok. lūžio taško) projektų“, – pabrėžė C. Breuer.

Kariuomenės vado teigimu, brigados dislokavimas yra susijęs su NATO gynybos planais.

„Brigada yra NATO pajėgų modelio dalis. Planas, kurį nusistatėme, yra labai ambicingas: planavimo procesas bus baigtas iki šių metų galo, kad mes galėtume pradėti įgyvendinimo fazę 2024-aisiais“, – paaiškino C. Breuer.

Jis patikino, kad dvišaliame formate yra sprendžiami visi klausimai, kurie – itin kompleksiniai.

„Bet žinau, kad mes sugebėsime laikytis savo grafiko. Pavyzdžiui, atsižvelgiant į dydį, struktūrą ir parametrus. Kad ir kaip ten būtų, nenoriu kalbėti apie sprendimus, kurie bus kartu priimti per kelias kitas savaites“, – teigė generolas.

C. Breuer taip pat akcentavo, kad jam itin svarbios ir karių, civilinio personalo bei jų šeimų iš Vokietijos gyvenimo sąlygos Lietuvoje.

„Esu įsitikinęs, kad tai įgyvendinus, klausimas nebebus „Kodėl aš turėčiau vykti į Lietuvą?“, o bus „Kodėl aš turėčiau vėl palikti Lietuvą?“, – sakė sąjungininkų kariuomenės vadas.

Jis paaiškino, kad Lietuvoje dislokuotai vokiečių brigadai reikia logistinės infrastruktūros, sandėlių, pratybų, treniruočių vietų.

„Tuo pačiu reikia infrastruktūros, patrauklios šeimoms: mokyklų, darželių, galimybių būti bendruomenėje. Taip pat svarbios ir gyvenimo sąlygos“, – teigė C. Breuer.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)