Ir nors nusprendus stabdyti mokymosi procesą daugelis į tai sureagavo neigiamai, laidoje „Jūs rimtai?“ viešėjusi savo vardo mados namų įkūrėja Erika Vitulskienė tvirtino, kad džiaugiasi, jog kelias savaites visą savo laiką galės dovanoti tik šeimai.

„Liūdna, gaila, nes grafikai sudėlioti. Staiga kaukšt ir visiška tyla, – apie atšauktus renginius ir koncertus kalbėjo E. Vitulskienė. – Vakar abu sėdėjome ir džiaugėmės, kad pabūsime kartu su vaikais. Kepsime pyragus ir sėdėsime šiltai namie.“

M. Vitulskio koncertai sustabdyti daugiau nei mėnesiui.

„Šita situacija keičia ir mūsų gyvenimus, ir visų kitų gyvenimus., Neįsivaizduoju, kokioje situacijoje yra verslininkai, kurie uždirba didžiulius pinigus ir kurie atsakingi už daug žmopnių. Laikykitės, stiprybės, – linkėjo E. Vitulskienė ir pridūrė. – Tikiuosi, užteks mums fantazijos.“

Laidoje „Jūs rimtai?“ apžvelgiamos savaitės naujienos, tačiau šį kartą kaip niekad daug buvo kalbama apie koronavirusą. Kaip juokavo E. Vitulskienė, būtent tokių, ne itin gerai nuteikiančių naujienų ji dažniausiai stengiasi vengti.

Laidoje buvo apžvelgiami nauji ribojimai dėl koronaviruso ir turizmo, ir verslo srityse ir net bažnyčiose. E. Vitulskienė tvirtino, kad labai palaiko visus draudimus ir visus ragino jų laikytis.

„Gaila, kad tik vakar buvo nuspręsta pas mus viską uždaryti“, – kalbėjo E. Vitulskienė ir pridūrė, kad reikia imtis maksimalių saugumo priemonių."

Priminus E. Vitulskienei, kad daugelis priešingai reaguoja į visus ribojimus ir dažnai tvirtina, kad kai kurios priemonės esą perteklinės, ji teigė visiškai su tuo nesutinkanti. „Žmonės, jūs logiškai suvokite, kad esame atsakingi ne tik už save, bet ir aplinką, senelius. Šioje situacijoje nesame atsakingi tik už save, – pakartojo laidos viešnia ir pridūrė. – Jei nori būt atsakingas tik už save, tai važiuok į negyvenamąją salą ir būk atsakingas už save.“

Laidoje taip pat buvo aptariama choro „Langas“ kelionė į Italiją. „Reikia įjungti smegenis. Kažkurioje vietoje, manau, reikia įjungti smegenis“, – tvirtino E. Vitulskienė ir teigė nesuprantanti, kodėl žmonės rizikuoja.

E. Vitulskienė teigė, kad jai dabar galėtų siūlyti bet kokias keliones, ji nė už ką niekur nevyktų.

„Nekeliu panikos ir nesakau, kad dabar visi turėtų panikuoti ir išprotėti, bet būkime malonūs, vardan vieni kitų, susiimkime ir darykime maksimalų rezultatą“, – kalbėjo E. Vitulskienė.