Pasak policijos, vykdomos priežiūros internete pagrindinė užduotis bus nusikalstamų veikų ar administracinių nusižengimų prevencija elektroninėje erdvėje.

„Pradedame „patruliuoti“ elektroninėje erdvėje.

Pagrindinė mūsų užduotis – nusikalstamų veikų ar administracinių nusižengimų prevencija elektroninėje erdvėje.

Mes reaguosime tik į akivaizdžius elektroninėje erdvėje daromus ar rengiamus daryti teisės pažeidimus. Pastebėję galimą teisės pažeidimą asmenys bus įspėti, kad nutrauktų galimai neteisėtus veiksmus, o jų nenutraukus – surinkta informacija perduodama atitinkamam policijos padaliniui tolimesniam tyrimui.

Kaip tai atrodys?

• Viešas virtualaus patrulio įspėjimas soc. tinkluose arba portaluose;
• Privati žinutė soc. tinkle „Facebook“;

• El. laiškas iš el. pašto virtualus.patrulis@policija.lt;

• Medžiagos perdavimas teritoriniam policijos padaliniui

Pateikiame pavyzdžius, kada reaguosime:

1. Skelbimai su siūlymais įsigyti kontrabandinių cigarečių ar alkoholio;

2. Siūlymai prisiimti kito asmens padarytą pažeidimą;

3. Grasinimai susidoroti su kitais asmenimis;

4. Siūlymai nusipirkti vairuotojo pažymėjimą, ar padėti už pinigus išlaikyti vairavimo egzaminą, siūlymai nusipirkti techninę apžiūrą ir pan.;

5. Narkotinių medžiagų platinimas elektroninėje erdvėje;

6. Siūlymai investuoti į įtartinas platformas, pirkti el. būdu netikrose internetinėse parduotuvėse, kitokie sukčiavimai elektroninėje erdvėje.

Tai – pagrindinės veiklos kryptys, kuriomis dirbsime.

Gyventojai, matydami pažeidimus elektroninėje erdvėje, gali mums pranešti privačia žinute soc. tinkle Facebook sukurtame puslapyje.
Dirbsime viešai, niekaip neribosime žodžio laisvės, nesikišime į privačius asmenų susirašinėjimus.

Kviečiame kurti saugią aplinką elektroninėje erdvėje!“, – paaiškinama naujame puslapyje.

Anksčiau policijos generalinis komisaras Renatas Požėla žurnalistams komentavo, kad „Tai – savotiška policijos ikona, kuri atsiras prie, mūsų nuomone, netinkamų komentarų arba netinkamos žinutės“.

Jis teigė, kad buvo atrenkami pareigūnai, nuolat stebėsiantys elektroninę erdvę.

„Šiuo metu atrinkinėjamas tam tikras kiekis pareigūnų, kurie 24 valandas per parą stebės elektroninę erdvę, ir užfiksavus netinkamo pobūdžio žinučių, komentarų, virtualus patrulis sureaguos – šalia pasimatys konkrečiam komentatoriui, tiek visuomenei policijos ikona ir bus pranešimas, kad tai neteisėti veiksmai ir juos reikia nutraukti“, – teigė generalinis komisaras.

„Tikslas yra kovoti prieš neapykantos, rasinius, seksualinius nusikaltimus“, – sakė jis. R. Požėla taip pat teigė, kad ši priemonė bus efektyvi ir „visais kitais klausimais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (379)