Užpuolikas L. Volkovą užpuolė jo paties automobilyje. Jis plaktuku išdaužė automobilio langą, vyrui į akis papurškė ašarinių dujų ir ėmė jį daužyti plaktuku.

L. Volkovui pavyko pabėgti, jis namuoe sulaukė policijos pareigūnų ir greitosios pagalbos medikų.

Pasak „The Insider“, užpuolimas įvyko netoli namo, kuriame gyvena L. Volkovas.

Išpuolio padarinių nuotraukas paskelbė kitas Aleksejaus Navalno bendražygis Ivanas Ždanovas. Nuotraukose matyti, kad L. Volkovo galva buvo sužeista, o koja kraujuoja.

Atvykę greitosios pagalbos medikai L. Volkovą išvežė į ligoninę. Suteikus medicinos pagalbą, jis išleistas gydytis ambulatoriškai.

Leonidas Volkovas

Lietuvos policija patvirtino, kad kovo 12 d., 22 val. 06 min. Vilniuje, Žuvėdrų g. prie savo namų buvo sumuštas vyras (gim. 1980 m.), Rusijos pilietis. Policija ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Įtariamieji dar nesulaikyti.

Leonid Volkov @leonidvolkov - my dear colleague and a member of Alexei Navalny's team - has just been attacked outside his house in Europe.


Į L. Volkovo užpuolimą sureagavo ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. „Žinia apie Leonido užpuolimą šokiruoja. Dirba atitinkamos institucijos. Nusikaltėliai turės atsakyti už savo nusikaltimą“, - socialiniame tinkle pareiškė ministras.


Apie 2 val. naktį L. Volkovas jau pats kreipėsi į savo sekėjus, informavo, kad po medikų apžiūros ligoninėje jau yra namuose ir jaučiasi gerai. Jis tik patvirtino, kad buvo užpultas prie savo namų, kieme ir itin stebėjosi, kodėl užpuolikas vis taikėsi į kojas.
„Dirbsime toliau ir nepasiduosime“, - tvirtino L. Volkovas, perdavęs linkėjimų ir Vladimirui Putinui.

Prieš išpuolį prasitarė apie grėsmę: mes visi būsime nužudyti

Vienas artimiausių A. Navalno bendražygių L. Volkovas rusų opozicijos tiriamosios žurnalistikos portalui „Meduza“ papasakojo, su kokia grėsme susiduria Navalno komandos nariai. „Meduza“žurnalistai su L. Volkovu kalbėjosi kovo 12-osios popietę, o vakare jis buvo užpultas ir sužalotas.

„Pagrindinis pavojus dabar yra tai, kad mes visi būsime nužudyti. Na ir kas, tai gana akivaizdus dalykas“, – sakė L. Volkovas.

Taip jis „Meduza“ žurnalistams atsakė į klausimą, kokias esmines grėsmes šiuo metu mato velionio A. Navalno komanda.

Pasak L. Volkovo, būtent gresiančio susidorojimo su komandos nariais scenarijus, po viso to, kas nutiko prieš tai, jam atrodo logiškiausias.

Kelias valandas prieš išpuolį interviu davęs L. Volkovas užsiminė, jog velionio A. Navalno komanda peržiūri saugumo protokolus, tačiau atsisakė plačiau komentuoti, kokių papildomų saugumo priemonių imamasi.

Išpuolis prieš L. Volkovą įvyko likus kelioms dienoms iki Rusijos prezidento rinkimų, kurie vyks kovo 15–17 dienomis. Aleksejaus Navalno komanda ragina dalyvauti akcijoje „Vidurdienis prieš Putiną“, kurios tikslas suvienyti tuos, kurie planuoja balsuoti prezidento rinkimuose prieš Vladimirą Putiną. Jie į rinkimų apylinkes turėtų atvykti tuo pačiu metu – kovo 17 d. 12 val.

„Vidurdienio prieš Putiną“ strategiją palaikė Aleksejus Navalnas. Po politiko mirties jo bendražygiai š veiksmą pavadino „Aleksejaus Navalno politiniu testamentu“.

Vasario 16 dieną Federalinė bausmių vykdymo tarnyba pranešė, kad Aleksejus Navalnas mirė bausmių kolonijoje Charpoje. Politiko bendražygiai sakė, kad jis buvo nužudytas. A. Navalno motinai išduotame medicininiame mirties liudijime sakoma, kad jis mirė dėl natūralių priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)