Administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė BNS sakė, kad šį terminą lemia įstatymai, kurie įpareigoja darbuotojus apie atleidimą įspėti prieš keturis mėnesius. Ji taip pat informavo, kad bendra išmokų atleidžiamiems darbuotojams suma kartu su įmokomis „Sodrai“ sudarys apie 381,3 tūkst. eurų.

Alma Vaitkunskienė
„Pertvarka vykdoma, bendradarbiaujama su profesine sąjunga. Lyginant su pirminiu pateikimu tarybai, sumažintas planuojamų atleisti darbuotojų skaičius. Šiuo metu jis yra 62, t.y. žymiai mažesnis, nei pirminis“, - BNS sakė A.Vaitkunskienė.

Anot jos, atleidimo lapeliai pertvarkant administracijos struktūrą bus įteikti didesnei daliai darbuotojų, tačiau daugumai bus pasiūlytos naujos pareigos administracijoje.

„Įspėjimo lapeliai šiuo metu yra įteikti 291 darbuotojui, 228 iš ju jau artimiausiomis dienomis, siekiant darbuotojams kuo greičiau suteikti aiškumą dėl darbo vietų, bus pasiūlytas darbas naujoje struktūroje, tačiau šis skaičius gali pasikeisti ir į mažesnį, priklausomai nuo atsirasiančių laisvų darbo vietų per visą įspėjimų galiojimo laikotarpį iki lapkričio 1 dienos“, - BNS nurodė sostinės administracijos vadovė.

Pirminiame administracijos siūlyme etatų ketinta sumažinti nuo buvusių 937 iki 830. Palikti maksimalią 874 darbuotojų ribą, anot A.Vaitkunskienės, nutarta konsultuojantis su politikais ir darbuotojų profesine sąjunga.

Vilniaus savivaldybės taryba administracijos pertvarkai pritarė birželio viduryje. Sprendimu panaikinti Ekonomikos ir investicijų, Aplinkos ir energetikos departamentai, jų funkcijas atitinkamai perduodant Miesto ūkio ir transporto departamentas bei Finansų departamentas. Taip pat panaikinti Miesto transporto, Miesto estetikos, Miesto tvarkymo, Būsto renovavimo, Planavimo ir pirkimų organizavimo, Jaunimo reikalų bei kiti departamentų skyriai, perskirstant jų funkcijas.

Iki pertvarkos savivaldybėje dirbo 937 asmenys, dalį jų jau pakeitė nauji darbuotojai.