Asociacija, kuriai atstovauja Valerijus Savenkovas, iš dviejų atsakovų taip pat prašo priteisti ir atlyginti jiems turtinę ir neturtinę žalą. Turtinė žala įvertinta 2 tūkst.600 litų, neturtinė - 1 tūkst. litų.

Lietuva ir Lenkija atsiprašė A.Beliackio artimųjų, kad perdavė duomenis Minskui apie jo bankines sąskaitas. Abi šalys teigė, kad Minskas piktnaudžiavo teisinės pagalbos sutartimi, o jos nežinojo, kad prašoma duomenų apie žmogaus teisių gynėją.

Be to, Teisingumo ministerija pernai pareiškė, kad perduoti duomenys negali būti laikomi įrodymais.

Pernai rugpjūčio 9 dieną V.Savenkovas, įgaliotas "Vilniaus baltarusių jaunimo sąjungos", padavė teisingumo ministrui pareiškimą, kuriuo informavo apie biurokratų veiksmus, susijusius su A.Beliackio banko sąskaitomis. Buvo prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl valdininkų veiksmų, viešai atšaukti duomenų perdavimą.

Po to baltarusiai susirašinėjo su ministerija, laukė atsakymų. V.Savenkovas mano, kad buvo ignoruotas jo kreipimasis, neįvykdyta jokių veiksmų, kad palengvinti A.Beliackio būklę. Jis mano, kad neveikimu biurokratai sukėlė materialinę ir neturtinę žalą.

V.Savenkovas prašo pripažinti pernai spalio 7 dienos pasirašytą ministerijos atsakymą jam, grubiai pažeidžiantį teisėtus interesus bei konstitucines teises. Jis mano, kad buvo ignoruotas jo kreipimasis.

Teisingumo ministerija teigia, kad ji mano pateikusi visus duomenis, kuriuos galėjo pateikti tą dieną.

Sprendimą byloje dėl sprendimo panaikinimo, įpareigojimo ir žalos atlyginimo teismas skelbs kovo 5 dieną.

Baltarusijos Minsko Pervomaisko rajono teismas organizacijos "Vesna" vadovui A.Beliackiui skyrė 4,5 metų laisvės atėmimo bausmę dėl mokesčių slėpimo.