„Partijų pirmininkai pasirašė sutarties papildymą dėl koalicinės tarybos ir aptarėme artimiausius darbus, kurie laukia Seime bei einant į Seimo sesijos pabaigą“, – po susitikimo Eltai teigė Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas.

Pasak politiko, sutarta, kad koalicinė taryba posėdžiaus periodiškai – kas mėnesį, o šiame formate nuolat dalyvaus daugumos partijų lyderiai, valdančiosios koalicijos frakcijų Seime seniūnai bei Vyriausybės vadovė.

„Paprastai – kas mėnesį. (Taryba – ELTA) sudaryta iš 7 žmonių. Bet gali prisijungti ir daugiau, esant poreikiui“, – komentavo Seimo vicepirmininkas.

Viešose politikų darbotvarkėse neplanuotame susitikime dalyvavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, premjerė Ingrida Šimonytė, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis, Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė, Liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas, konservatorių seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Laisvės frakcijos vadovas Vytautas Mitalas, jo pavaduotojas Tomas Vytautas Raskevičius.

Apie planus šią savaitę papildyti koalicinę sutartį parlamentarai kalbėjo jau anksčiau. Penktadienį Eltos kalbinti valdančiųjų Seimo frakcijų seniūnai išreiškė viltį, kad derybos dėl koalicijos tarybos bus finalizuotos netrukus.

Vadinamajam „čekiukų“ skandalui sukėlus įtampas ne tik vidaus politikoje, bet ir valdančiosios daugumos gretose, konservatorių partijos prezidiumas nutarė palaikyti siūlymą steigti koalicinę tarybą.

Prezidiumo teigimu, koalicinę tarybą sudarytų premjerė, valdančiųjų koalicijų pirmininkai, frakcijų seniūnai ir po vieną papildomą frakcijų atstovą.

Mažieji koalicijos partneriai – Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija – viešoje erdvėje jau anksčiau ne kartą išsakė nuogąstavimus dėl valdančiųjų darbo be koalicinės tarybos. Tačiau tuomet premjerė I. Šimonytė iniciatyvą vertino atsargiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją