O. Zelenska tarptautinės moterų delegacijos iš septynių Europos šalių ir Europos Parlamento paprašė pasirūpinti pabėgėlių iš Ukrainos vaikais ir nelėtinti paramos Ukrainai tempo.

„O. Zelenska padėkojo Lietuvai už tai, kad beveik 25 tūkstančiai Lietuvoje esančių ukrainiečių vaikų gali mokytis bendrose mokyklose, kad turi galimybes mokytis ir ukrainiečių kalbos bei už Lietuvos žmonių paramą Ukrainai“, – sakė viceministrė J. Neliupšienė.

Tarptautinė moterų delegacija pokalbio su O. Zelenska metu aptarė, ką tarptautinė bendruomenė gali ir turi padaryti, kad dėl karo žiaurumų iš Ukrainos pasitraukę vaikai ir tūkstančiai į Rusiją per prievartą ištremtų vaikų, kuo greičiau saugiai sugrįžtų ir kartu kurtų europietišką Ukrainą, rašoma pranešime.

Tarptautinė moterų delegacija su O. Zelenska taip pat aptarė karo žiaurumų aukomis tapusių moterų temą. Šis jungtinis septynių Europos šalių ir Europos Parlamento vizitas – tai dar viena galimybė ne tik atkreipti dėmesį, bet ir aptarti pagalbos būdus tūkstančiams fizinį, emocinį ir seksualinį smurtą patiriančių Ukrainos moterų.

„Aptariant Ukrainos ateitį tarptautiniuose formatuose, reikia kalbėti ne tik apie sugriautų pastatų, tiltų, infrastruktūros objektų, bet ir sugriautų gyvenimų atstatymą. Pagalba Ukrainos moterims – teisinė, finansinė, emocinė – mūsų visų pareiga“, – susitikimą apibendrino J. Neliupšienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją