„Žmogui į dūšią neįlysi, jūsų reikalas tikėti ar netikėti manimi, ar aš tą dariau nuoširdžiai. Turbūt kiekvienas sprendžia pats. Aš galiu tik dar kartą pakartoti, dėl ko aš tą dariau. Tai yra mano apsisprendimas tokiu būdu parodyti tam tikrą solidarumą, empatiją“, – sakė A. Veryga.

Ministras sakė, kad jį stebina, kad liga tapo politinių diskusijų tarp pozicijos ir opozicijos dalimi.

„Stebina, nes manau, kad čia ne politikos reikalas. Kiekvienas žmogus gali su tokia liga susidurti, ir, jeigu susidursime, tai lygiai taip pat norėsime palaikymo.

Nereikia šitų dalykų painioti su vaistais, su medicina, viskas yra labai svarbu. Tiek, kiek gebame, kiek turime pajėgumų, sprendžiame ir kitus klausimus – įrangos, vaistų, bet jie niekada neatperka kitos dedamosios – psichologinės pagalbos ir palaikymo būtinybės, kuri nieko nekainuoja“, – sakė A. Veryga.

Nesivels į kovą su Masiuliu

Ministras teigė neketinąs dėl K. Masiulio teiginių kreiptis į Seimo etikos sargus.

„Man kolegos Masiulio nuomonė nelabai įdomi, tai aš nematau reikalo įsižeisti dėl tokių dalykų. Tą dariau tikrai ne dėl jo, ne dėl to, kad jam kažkaip pasirodyti. Jo reakcijos yra jo reikalas, dėl to niekur nesikreipsiu, niekaip nereaguoju, tiesa sakant, man visai tas pats, ką kolega Masiulis daro. Aš tą, kaip ir aiškinau, dariau ne dėl viešųjų ryšių, aš turiu tam savo paaiškinimą“, – sakė A. Veryga.

Jis susilaikė nuo K. Masiulio elgesio vertinimų.

„Taip, kaip aš su savo plaukais darau, ką noriu, taip ir jis tą gali daryti. (…) Aš tikrai su niekuo nekovoju, tai yra visiškai taikus ženklas. Tuo labiau, kad, kaip sakiau, pacientams reikia ne kovų, bet palaikymo, emocinio palaikymo, blogai, kai tai virsta viešųjų ryšių akcija“, – sakė A. Veryga.

Ministras teigė, kad kaip gydytojas negali komentuoti K. Masiulio pareiškimus apie jo sveikatos bėdas.

Masiulis nusiskuto plaukus ir protesto vardan

K. Masiulis antradienį per spaudos konferenciją Seime taip pat pasirodė plika galva.

„Jeigu tai padeda, tai aš solidarizuojuosi su visais, kurie serga. Taip pat ir Brazauskiene“, – kalbėjo K. Masiulis kartu su kolega Antanu Matulu surengęs spaudos konferenciją.

Jis pažymėjo, kad šeimoje jis yra trečias, nusiskutęs plaukus: tai jau buvo padariusi ir jo dukra, ir jo sūnus.

„Daug sunkiau atsisveikinti su pinigais, kai aukoji pinigus. Tai rimtesnis dalykas. Daug sunkiau prisiversti duoti kraujo, pasiryžti kaulų čiulpų donorystei. Tai rimti darbai, bet tai kiekvienas gali padaryti, o politikai gali padaryti dar daugiau. Ypač sveikatos apsaugos ministras“, – kalbėjo K. Masiulis.

DELFI primena, kad po to, kai sveikatos apsaugos ministras A. Veryga išreiškė solidarumą su vėžiu kovojančiam premjerui Sauliui Skverneliui ir nusiskuto plikai, konservatorius K. Masiulis feisbuke aršiai sukritikavo tokį ministro žingsnį.

„Beždžioniauja Veryga ir reklamuodamasis parazituoja. Ne daugiau. Kad jau solidarizuojasi, lai praeina tas pačias chemoterapijas Nereiks kirpykloje pinigų leisti“, – feisbuke paskelbė K. Masiulis, tačiau sulaukęs kritikos įrašą iš socialinio tinklo pašalino.