Vizito metu jis taip pat apsilankys Šalčininkuose, kur dauguma gyventojų yra lenkų kilmės, ir aplankys Panerius, kur Antrojo pasaulinio karo metais buvo nužudyti tūkstančiai lenkų.

"Mūsų prezidentės (Dalios Grybauskaitės) kvietimu į Lietuvą atvažiuojantis Lenkijos prezidentas panorėjo apsilankyti Šalčininkuose. Tai mums labai didelis įvykis, pirmą kartą Lenkijos prezidentas bus mūsų mieste", - BNS antradienį sakė Šalčininkų meras Zdislavas Palevičius.

Pasak mero, B.Komorowskis apsilankys Jano Sniadeckio gimnazijoje, kur dėstoma lenkų kalba. Čia numatytas susitikimas su moksleiviais, mokytojais ir lenkų bendruomenės atstovais.

"Apie valandą truks susitikimas su gimnazijos bendruomene - mokiniais, mokytojais ir lenkų bendruomenės atstovais - lenkų organizacijų, savivaldybių atstovais", - kalbėjo meras.

Pasak Z.Palevičiaus, po to Lenkijos vadovas dar vyks į Jašiūnus, kur palaidotas mokslininkas, 19 amžiaus pradžioje Vilniaus universiteto rektoriaus pareigas ėjęs J.Sniadeckis.

Šalčininkų rajone apie 80 proc. gyventojų yra lenkų kilmės Lietuvos piliečiai.

BNS žiniomis, programoje numatyta, kad iš Jašiūnų Lenkijos prezidentas vyks į Vilnių ir prie Prezidentūros pasakys trumpą kalbą. Po to prezidentai turėtų dalyvauti šv. Mišiose Vilniaus arkikatedroje. Po jų rengiamas dvišalis susitikimas, kuriam pasibaigus B.Komorowskis vyks į Panerius pagerbti Vilniaus pakraštyje nužudytų žmonių atminimą. Tarp Panerių aukų apie 70 tūkst. buvo žydai, keliolika tūkstančių lenkų.

Lietuvos ir Lenkijos prezidentai tradiciškai vyksta į šventinius renginius kaimyninėje šalyje, minint nepriklausomybės atkūrimą 1918 metais - Lietuvoje vasario 16-ąją, o Lenkijoje lapkričio 11-ąją.

Paprastai prezidentai susitinka ir su tautinių mažumų atstovais. Lapkritį Lenkijoje viešėjusi D.Grybauskaitė susitiko su Punske gyvenančiais vietos lietuviais.

Lietuvos Taryba 1918 metų vasario 16 dieną paskelbė "atstatanti nepriklausomais demokratiniais pamatais Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje".