A. Valinskas V. Šerėną pažinojo nuo 1985-ųjų. Kaip pasakoja A. Valinskas, nuo antro kurso.

„Aš jį prisimenu kaip labai gerą kūrybininką. Kaip aš sakau, jis buvo unikalus savo gebėjimais rašyti. Ne tik vaidinti tuos organiškus liaudiškus personažus, bet ir parašyti tekstus jiems. Manau, kad vieni iš tų personažų, kurie įėjo, ko gero, į Lietuvos televizijos info šou ar humoro šou kanalus, tai yra legendiniai bratkos, kurie gyvavo labai ilgai, o Vytautas buvo kaip pagrindinis aktorius, tų personažų kūrėjas. Jis buvo vaikas nuo Ignalinos ir visą laiką tas jausdavosi. Gerąja prasme“, – apie draugą ir bendražygį kalbėjo A. Valinskas.

A. Valinskas ir V. Šerėnas susipažino studijuodami antrame kurse. Jo teigimu, jis visą gyvenimą buvo kūrybiškas ir įdomus. „Paradoksalu, bet kaip humoristas jis buvo šiek tiek per rimtas net. Nes mes, didžioji dalis dviračio komandos, metėm studijas, o jis ne. Jis pabaigė, parašė disertaciją, dirbo ekonomistu ir net dėstė tame fakultete. Bet po to, kai pamatė, kad šiame žanre jis dirba geriau, būdamas humoristu, labai rimtai pasvėrė“, – pasakojo A. Valinskas.

Vytautas Šerėnas ir Arūnas Valinskas (Tigris nuotr.)

V. Šerėno draugas pasakojo, kad jis buvo toks, kuris devynis kartus pamatuoja, tada dar devynis kartus, o tik tada sprendžia.

„Buvo tokia pramonės ekonomikos fakulteto brigada „Plaktukas“. Jis buvo visiškai jaunas, bet išeidavo, pasakydavo du sakinius ir suprasdavai, kad tai unikalus žmogus. Kaip daro, kaip suvokia. Man nekilo abejonių, kad būtent su juo ir turime pradėti „Dviračio žinių“ laidą. Tai buvo mūsų trijų pradžia: Gintaras Ruplėnas, Vytautas Šerėnas ir aš. Dar pačioje pradžioje pradžioje ir Valdas Vižinis“, – pasakojo A. Valinskas ir pridūrė, kad daugiausia darbo prasidėjus laidų maratonui į scenarijų rašymą įdėdavo būtent V. Šerėnas.

A. Valinsko teigimu, V. Šerėnas buvo reiklus. „Būdavo, kad susipykstam iki negalėjimo, o paskui kažkaip išsisprendžia viskas į gerąją pusę. Jis buvo genialus kūrybininkas“, – teigė A. Valinskas.

Vis dėlto, vieno A. Valinskas nepanoro atskleisti – ypatingiausio kartu patirto nuotykio. Jo teigimu, tų įvykių yra labai daug, o daugelio ir pasakoti dar negalima. „Aš surašysiu ir tada, kai jau mūsų daugiau nebebus, gal jie išeis į viešumą. Dar anksti, – tvirtino A. Valinskas. – Bet aš manau, kad jis nugyveno tokį gyvenimą, kurio visi kiti gali pavydėti ir aš tuo labai džiaugiuosi.“

V. Šerėnas anapilin netikėtai iškeliavo penktadienio vakarą. Humoristui sustojo širdis.

Vytautas Šerėnas gimė 1959 m. Ignalinos rajone.

1979 m. dirbo Ignalinos tarpmiestinėje telefonų stotyje. Vėliau tarnavo sovietinės armijos statybos daliniuose suvirintoju Maskvos srityje.

1982 m. įstojo į Vilniaus universitetą ir studijavo Parengiamajame skyriuje, vėliau – Pramonės ekonomikos fakultete, kuriame įgijo darbo ekonomikos specialybę.