Anot Laisvės partijos pirmininkės, ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės, po prieš keletą savaičių Vyriausybės pasitarimo metu įvykusio apsižodžiavimo, įtampa tarp jos ir premjerės Ingridos Šimonytės netvyro.

„Dirbame svarbius darbus ir turime su premjere ne tik koalicinį formatą, turime Vyriausybės formatus, turime bendrus pokalbius ir su investuotojais. Svarbiausia yra darbai, o visas tas emocijas padėkime į šalį ir koncentruokimės į tai, dėl ko žmonės už mus balsavo“, – teigė ji.

Anksčiau kilusių įtampų nebuvo linkusi komentuoti ir pati ministrė pirmininkė.

„Šiame formate ne pirmą kartą pasišnekame. Ir dabar pasišnekėjome įvairiais ir aktualiais klausimais“, – po susitikimo žurnalistams pabrėžė premjerė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen taip pat patikino, kad valdančiųjų partijų atstovų pasitarimo nuotaika buvo „dalykiškai gera“.

„Kalbamės mes daug ir įvairiuose formatuose. Žinoma, šis formatas yra pats formaliausias ir niekada tų pokalbių per daug nebūna. Gerai, kai randame progą ramiai pasikalbėti“, – po susitikimo sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Valdančiojoje daugumoje pastaruoju metu tvyrojo įtampa. Praėjusią savaitę iš Seimo posėdžio darbotvarkės buvo išbrauktas pirmasis 2024 m. valstybės biudžeto svarstymas. Toks siūlymas priimtas opozicijos frakcijų atstovų ir dviejų „laisviečių” – Ievos Pakarklytės ir Tomo Vytauto Raskevičiaus – dėka.

Įtampos tarp koalicijos partnerių išryškėjo ir prieš tris savaites vykusiame Vyriausybės pasitarime. Aptariant Europos Komisijos (EK) sprendimą dėl „Naujosios kartos Lietuvos“ plano keitimo ir papildymų, nebuvo išvengta premjerės I. Šimonytės ir ministrės A. Armonaitės apsižodžiavimo.

Seimui atmetus siūlymą atsisakyti įstatymo nuostatos, pagal kurią informacija apie tos pačios lyties asmenų santykius priskiriama prie žalingos nepilnamečiams, „laisvietis“ T. V. Raskevičius surengė pilietinio nepaklusnumo akciją ir konstatavo, kad Vyriausybė nebeturi šios parlamento daugumos pasitikėjimo.

Galiausiai naujienų portalas delfi.lt paviešino Laisvės partijos valdybos veiksmų planą, kuriame kalbama apie galimybę blokuoti kai kurias konservatorių iniciatyvas, jei šie ir toliau nerodys pakankamai pastangų įkalbėti abejojančius partiečius balsuoti už civilinę sąjungą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)