Apie tai feisbuke antradienį rašė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas, Seimo narys Domas Griškevičius.

„Kol viešojoje erdvėje toliau tebevyksta konservatorių partijos lyderių padiktuotas diskursas (ne)būti pirmalaikiams Seimo rinkimams į antrą planą nueina kiti klausimai.

Europoje patvirtinta artimiausių Europos parlamento rinkimų data, kuri nesutaps su LR Prezidento rinkimų data. VRK skaičiavimu tai papildomai LT biudžetui kainuos 18 mln. Eur, o kitais metais gegužės, birželio mėnesiais, VRK lietuvius prie balsadėžių kvies galimai net 3 kartus (jei bus reikalingas antras Prezidento rinkimų turas) kas dvi savaites“, – atkreipė dėmesį parlamentaras.

Tai, pasak jo, didelis Lietuvos diplomatijos pralaimėjimas.

„Manau, kad didelis Lietuvos diplomatijos pralaimėjimas, kad nepavyko įtikinti partnerių Europos parlamento rinkimus rengti kaip mūsų rinkėjams jau tapo įprasta – paskutinį gegužės sekmadienį.

Priminsiu, kad pastaruosius du kartus 2014 m. ir 2019 m. Lietuvai pavyko susitarti. Taip pat priminsiu, kad tik 2009 m. EP rinkimai vyko atskirai nuo Prezidento rinkimų ir, deja, tai buvo patys nepopuliariausi rinkimai, į kuriuos balsuoti atėjo vos kiek daugiau kaip 20 proc. Lietuvos rinkėjų“, – rašė D. Griškevičius.

Domas Griškevičius

Jis atkreipė dėmesį, kad toks mažas aktyvumas, pasak jo, naudingas Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams.

„Įdomus sutapimas, kad tik 2009 ir 2024 metais EP rinkimai vyks atskirai nuo LR Prezidento rinkimų. Kodėl tai išskirtinai sutampa su konservatorių valdymo laikotarpiu? Tradiciškai manoma, atsižvelgiant į rinkimų rezultatus, kad mažas rinkėjų aktyvumas kaip tik yra palankus minėtai politinei jėgai.

Esu įsitikinęs, kad diplomatijos korpusas, kuriam vadovauja Užsienio reikalų ministras, švelniai tariant, nepersistengė pasiekti Lietuvai svarbaus susitarimo. Sąmokslo teorijos teiginiai ar ne, pamatysime jau greitai, lygiai už metų“, – pridūrė D. Griškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją