Tai jis sakė pirmadienį po susitikimo Seime su vaiko teisių apsaugos kontroliere Edita Žiobiene.

Parlamento vadovo teigimu, savivaldybės ir organizuoja vaiko teisių apsaugą, ir kontroliuoja vaiko teisių apsaugos tarnybų veiklą.

Kalbėdamas apie tragediją Kėdainiuose, kai namuose iki mirties buvo sumuštas keturmetis, V. Pranckietis kritikavo Kėdainių vaiko teisių apsaugos tarnybos darbą.

„Tai buvo nusikalstamas nesidomėjimas“, – teigė jis.

V. Pranckietis užsiminė, kad būtinas nacionalinis judėjimas vaikų teisėms ginti.

Po susitikimo E. Žiobienė sakė nesvarstanti galimybės atsistatydinti, tačiau teigė, kad niekada nesilaikė kėdės ir nesilaikys, o jeigu jos darbas netinka, tai visada gali užleisti vietą.

„Aš niekada nesilaikiau kėdės ir nesilaikysiu. Jeigu išsprendžia klausimą mano išėjimas, aš tikrai galiu išeiti, čia ne problema. Aš tą bandžiau daryti Garliavos atveju, tiesą sakant, cirkų nenoriu daryti, dirbu savo darbą taip, kaip dirbu, jeigu netinku, visada galiu užleisti vietą“, – į žurnalistų klausimą, kaip vertina kai kurių politikų raginimus atsistatydinti, pirmadienį sakė E. Žiobienė.

Susitikime su V. Pranckiečiu vaiko teisių apsaugos kontroliere E. Žiobiene aptarė, kodėl neveikia vaikų teisių apsaugos sistema ir neapsaugo vaikų nuo smurto, kuris dažnai pasibaigia skaudžiomis netektimis.

Po vaiko mirtimi pasibaigusio smurto protrūkio vasarį bus šaukiama neeilinė sesija priimti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymui.

Praėjusį penktadienį mirė sunkiai sumuštas keturmetis, kuris itin sunkios būklės trečiadienio vakarą į ligoninę atgabentas iš namų Kėdainiuose.