„Rusijos įvykdyta Krymo okupacija ir neteisėta aneksija, nesiliaujantys mėginimai destabilizuoti padėtį Ukrainos rytinėse dalyse, taip pat nuolatiniai grasinimai šiai šaliai ir kitoms kaimynėms - egzistenciniai iššūkiai ne tik Ukrainai, Moldovai, Gruzijai, bet ir šiai organizacijai, ir visam Europos žemynui, kaip žmogaus teisių, demokratijos ir įstatymo viršenybės erdvei. Rusija pažeidė tarptautinę teisę, Europos Tarybos statuto principus ir europines vertybes", - pabrėžė viceministras.

V. Leškevičius paragino Rusiją imtis konkrečių veiksmų įgyvendinant balandžio 17 d. Ženevos susitarimą ir pakvietė Europos Tarybą tęsti ekspertinę pagalbą Ukrainos vykdomoms reformoms, ypač rengiantis gegužės 25 d. vyksiantiems prezidento rinkimams.

Sesijos metu Ministrų komitetas pasveikino Europos Tarybos institucijų ir valstybių priimtas priemones, skirtas pagerinti Europos žmogaus teisių konvencijos įgyvendinimo efektyvumą. Organizacijos generaliniam sekretoriui pavesta parengti konkrečius pasiūlymus, kaip užtikrinti efektyvesnį Europos Tarybos valstybių ir jų įsipareigojimus prižiūrinčių institucijų bendradarbiavimą.

Europos Taryba - pirmoji politinė Europos valstybių organizacija, įsteigta 1949 m. siekiant stiprinti demokratiją, žmogaus teises ir įstatymo viršenybę, taip pat puoselėti Europos kultūrinę tapatybę ir spręsti socialines problemas. Lietuva organizacijos nare tapo 1993 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)