„Iš visų Lietuvos politikų jis tikriausiai turi pačius stipriausius politikos instinktus. Kai žmonės sako, kad jis yra nuolat perrenkamas vienmandatėj Gargžduose ir kaip jis dirba su rinkėjais, iš tikrųjų, kitiems reikėtų pasimokyti, – savo nuomonę laidoje dėstė A. Užkalnis. – O šiuo atveju, tai, būdamas viešas politikas, iš kiekvieno atvejo padaro savo šou. Jis moka dominuoti viešąją erdvę.“

A. Užkalnis taip pat pridūrė, kad tokie P. Gražulio veiksmai visuomet būna įsimenami. Apžvalgininko teigimu, žmonės prisimena ir jo pasisakymus, ir jo elgesius.

Tačiau visiškai kitaip A. Užkalnis kalbėjo vertindamas parlamentaro pažiūras. „Ne visi, švelniai tariant, sutinka su jo pažiūrom. Ne visi, švelniai tariant, jį mėgsta. Bet kaip politikas jis yra tiesiog vadovėlis“, – kalbėjo A. Užkalnis.

„Jeigu taip atsitiktų, kad Petras Gražulis netektų Seimo nario mandato, jis galėtų turėti savo kaučingo mokyklą arba kažkokius kursus. Jis galėtų politikus išmokyti per kelias savaites, kaip būti labiau matomiems, labiau spalvingiems, – vardijo A. Užkalnis ir pridūrė. – Ir dar kaip nepasiduot gyvenime.“

A. Užkanis atskyrė du dalykus – savo pozicijos gynimą viešoje erdvėje ir politines pažiūras. „Aš nesakau, kad aš pritariu Petro Gražulio pažiūroms daugeliu klausimų. Bet kai kuriomis kovotojo savybėmis galima žavėtis“, – Delfi eteryje kalbėjo A. Užkalnis.

Jūs rimtai? Andrius Užkalnis

Delfi primena, kad P. Gražulio neliečiamybės klausimas Seime buvo svarstomas ketvirtadienį. Už teisinės neliečiamybės panaikinimą balsavo 83 Seimo nariai, prieš balsavusių ir susilaikiusių parlamentarų nebuvo.

P. Gražulis Seimo posėdyje savo poziciją gynė remdamasis Šventuoju Raštu. Politikas parlamentarams parodė vaizdo įrašą, kuriame buvo kritikuojami Generalinės prokuratūros sprendimai ir cituojamas Šventasis Raštas. Dėl neliečiamybės panaikinimo P. Gražuliui į Seimą dar spalį kreipėsi generalinė prokurorė Nida Grunskienė. To buvo prašoma siekiant jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn ikiteisminiame tyrime dėl tyčiojimosi ir niekinimo, nukreipto prieš LGBT bendruomenę.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas praėjusių metų gegužę, dėl P. Gražulio pasisakymų apie homoseksualius asmenis. Tuo metu Seimas svarstė įstatymų projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius. Po pateikimo Seimui pritarus įstatymo projektams, P. Gražulis Seime priėjo prie LGBT bendruomenės atstovų ir ėmė kalbėti apie „homoseksualizmą, pederastiją, apie platinamas venerines ligas“.

Laidoje „Jūs rimtai?“ kiekvieną penktadienį aptariamos savaitės naujienos. Tarp jų šią savaitę – ne tik P. Gražulio neliečiamybės panaikinimo klausimas, bet ir besitęsianti po kitais prekės ženklais pasislėpusios „Vičiūnų“ produkcijos istorija, įsibėgėjanti rinkiminė kampanija bei artėjančių švenčių kainų apžvalga. Visas „Jūs rimtai?“ laidas galite rasti čia, o Delfi TV eteryje – penktadieniais, 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)