Taip keliais sakiniais būtų galima apibūdinti socdemo vadovaujamos Teisingumo ministerijos išleistą ministro veiklos 2013-2014 m. ataskaitą, kurios iš valstybės kišenės atspausdinta pusantro tūkstančio egzempliorių. Ministerija tikina, esą šlovės giesmės ministrui ir jo partiečiams netraktuotinos kaip politinės reklamos skleidimas už valstybės pinigus.

Visi nuopelnai – socdemų sąskaitoje

J. Bernatonio ataskaitos nuotraukas DELFI atsiuntė leidinio reikalingumu suabejojęs skaitytojas. Vilniečiui į akis krito tiek atskirai pateikiami ministro komentarai prie kiekvieno nuopelno, tiek pagyros jo partiečiams.

Nors tiesioginių mero rinkimų įteisinimui pritarė liūto dalis Seimo narių, ataskaitoje tai pateikiama kaip socialdemokratų nuopelnas. „Teisingumo ministras, Seimo narys Juozas Bernatonis kartu su kolegomis Milda Petrauskiene ir Albinu Mitrulevičiumi pasirūpino, kad būtų įgyvendintas 16-osios Vyriausybės pažadas įvesti tiesioginius merų rinkimus“, - rašoma leidinyje.

Ir toliau. Į priekį judanti balsavimo internetu idėja remiama ne vienos partijos atstovų, tačiau ataskaitoje tai pateikiama kaip J. Bernatonio ir jo partiečio, susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus nuopelnas.

Tiesa, dokumente yra minimas ir „darbietis“ švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. Na, vartojant terminą „ministras“, bet nenurodant nei jo partiškumo, nei jo pavardės.

Ministerija: reklamos čia nėra

Teisingumo ministro patarėjas Sergejus Tichomirovas DELFI nurodė, jog leidinio maketavimo ir spausdinimo išlaidos sudarė 3 tūkst. Lt (868,86 eur.).

„Šiuo metu išleista 100 vnt. ir spausdinama dar 1400 vnt. Teisingumo ministerijos veiklos ataskaitos egzempliorių, kurie platinami siekiant informuoti suinteresuotus piliečius, nevyriausybinių organizacijų ir valstybės institucijų atstovus bei plačiąją visuomenę apie aktualius teisės aktų pakeitimus ir pastarųjų dviejų metų teisines iniciatyvas.

Leidinio maketavimo kaina – 600 Lt., bendra leidinių spausdinimo kaina – 2400 Lt. Platinimui lėšos nėra numatytos. Leidinio maketavimo ir spausdinimo darbus atliko teisingumo ministerijos valdymo sričiai priklausantis VĮ Registrų centras, kurio sudėtyje veikia Teisinės informacijos departamentas, atsakingas už teisinės literatūros leidimą ir platinimą“, - teigė S. Tichomirovas.

Paklaustas, ar leidinys neprimena politiko ar partijos propagavimo už valstybės lėšas, ministro patarėjas teigė taip nemanantis. Mat jo viršininkas artėjančiuose savivaldos rinkimuose nekandidatuoja.

„Teisingumo ministras Juozas Bernatonis nedalyvauja jokiuose rinkimuose, todėl leidinys negali būti traktuojamas kaip vieno politiko ar politinės jėgos reklamavimas, nes jo tikslas yra informuoti plačiąją visuomenę ir atskiras visuomenės grupes apie įgyvendintus darbus, kurie į gera keičia visuomenės ir jos narių gyvenimą“, - mano ministro patarėjas.