Dvasininkas juokauja, kad nors bauda ir nėra labai didelė, jam gali tekti prašyti Vilniaus mero Artūro Zuoko duoti kokių nors darbų pinigams užsidirbti.

DELFI jau skelbė, kad kunigas su būriu jaunųjų skautų dalyvavo jam iškeltos administracinio teisės pažeidimo bylos nagrinėjime – sostinės policija teigė, kad dvasininkas sausio 22 d. Vilniuje surengė nesankcionuotas eitynes nuo Gedimino pr. iki Trijų kryžių kalno, taip trikdydamas eismui, be to, pažeisdamas Susirinkimų įstatyme nustatytą tvarką.

1863 m. Sausio sukilimui paminėti skirtose eitynėse „Už mūsų ir jūsų laisvę“ dalyvavo apie 100 žmonių, jie nešėsi Lietuvos ir Lenkijos vėliavas, o ant Trijų kryžių kalno giedojo giesmes.

„Tikėjausi didesnės baudos, nes įstatymas numato nuo 500 iki 1500 litų. Minimali bauda parodo, kad vertybės, dėl kurių kovojome ir priminėme rengdami tokias eitynes, liko policijos komisariate ir teisme sutiktų žmonių širdyse” - PL DELFI teigė kunigas D. Stančikas.

Kunigas dar sykį pabrėžė, kad eitynės buvo savotiškas protestas prieš „Lygybių paradą”, kuriuo išlaidas, anot jo, turi apmokėti mokesčių mokėtojai.

„500 litų nėra didelė suma ir jeigu kartu su skautais jos nesurinksime, tai prašysime mero (Artūro Zuoko, - DELFI), kad duotų mums kokį visuomeninį darbą užsidirbti baudai” - juokavo kunigas.

Eitynių dalyvių teigimu, teisinis paradoksas yra dar ir toks, kad bauda už nesankcionuotas eitynes yra gerokai mažesnė nei savivaldybės leidimas. Kunigas anksčiau yra sakęs, kad leidimas kainuoja virš 2000 litų, o bauda nuo 500 iki 2000 litų.

Vis dėlto, D. Stančikas teigė ateityje visada prašysiąs leidimo savo renginiams.