Ministro dėmesio sulaukė bendrovė „Escolit“, kurios vienas iš akcininkų – Romanas Jefimenka, bendrovės „Alba Ukraina“ stebėtojų tarybos pirmininkas, šiame poste pakeitęs vieną „Alba Ukraina“ savininkų Vladimirą Dudką. Šis farmacijos magnatas pagal V. Janukovyčiaus Regionų partijos sąrašą pateko į Ukrainos parlamentą. Farmacijos produktų, skirtų pirmiausiai Ukrainos rinkai, kūrimui „Escolit“ gavo daugiau nei 14 mln. Lt ES paramos.

Be to, „Escolit“ vadovė ir viena iš akcininkų – Virginija Jasevičienė, Telšių apskrities verslo inkubatoriaus direktorė. Ji DELFI pripažino, kad jos vadovaujama įstaiga „globojo ir konsultavo“ „Escolit“. Negana to, 55 „Escolit“ akcijas, kurių nominali vertė – 55 tūkst. Lt, V. Jasevičienė atskleidė gavusi už dyką. Telšių apskrities verslo inkubatoriaus steigėjai – Ūkio ministerija, Telšių savivaldybė ir Lietuvos verslo darbdavių konfederacija.

Visos šios aplinkybės sukėlė rimtų įtarimų Ūkio ministerijos vadovybei.

„Ūkio ministerija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją dėl galimai neteisėtos „Escolit“ ir Telšių apskrities verslo inkubatoriaus veiklos“, - DELFI teigė ūkio ministro patarėja Vaiva Gogelienė.

Pasak jos, tolesni sprendimai dėl „Escolit“ skirtos paramos ir V. Jasevičienės likimo bus priimti gavus prokurorų ir etikos sargų išvadas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)