Keturių vaikų tėvas labiausiai nerimauja dėl to, kad Biržuose siaučiantys banditai yra pavyzdys jaunajai kartais. Ūkininkas taip pat meta akmenį ir tėvų bei pedagogų daržą.

R. Misevičiaus žiniomis, sporto treniruotes Biržų vaikams veda tokie veikėjai, kuriuos vadinti „treneriais“ ar „pedagogais“ neapsiverčia liežuvis.

„Gaujos viršūnėlė yra ir vadinamieji kriminaliniai nusikaltėliai, ir banditai. Nors rimtais aš jų nevadinčiau. Yra vagių. Bet yra ir tokių, kurie laiko save pedagogais. Paskui straipsniuose aiškina, kad juos apkaltina be reikalo. Jie yra treneriai, treniruoja mūsų vaikus, dirba pedagoginį darbą. Ir įsivaizduokite kokia padėtis – kokie jie treneriai? Jie ruošia savo „torpedas“, ruošia savo vartotojų kontingentą. Aš apskritai nesuprantu, kur žiūri tėvai ir kaip taip galima. Jie verbuoja, nužiūri vaikus – kurį galima užverbuoti, kuris iš prastesnės šeimos. Jiems reikia, kad atlikinėtų juodus darbelius, kaip man dabar, žmonai padangas badė“, - “, - DELFI sakė R. Misevičius.

Ūkininko teigimu, kartais žmonės tiesiog nežino, kokie „specialistai“ treniruoja jų vaikus.

„Štai tokie tie mūsų pedagogai. Tik nesuprantu, kodėl žmonės ten leidžia savo vaikus. Gal ne viską žino? Paskaitykite komentarus po straipsniais internete – yra visos pavardės surašytos. Jie turi pinigų. Jie turi daug pinigų. Jie turi savo teisininkus, jie viską tvarkosi per savo juristus. Todėl čia žūsta tie vaikinukai. Jeigu tu ne su jais, tai jie kaip skėriai – po 10 ar 15 – ant tavęs supuls, sušoks, sunaikins turtą. Žmonės ir taip prastai gyvena. Kaip jies paskui atsitiesti? Ir bijo. Bijo už savo vaikus, už savo buitį, už savo turtą“, - sako R. Misevičius.

Atvirai apie banditus prakalbęs vyras sako, kad labiausiai nerimą kelia tai, jog pinigais besišvaistantus banditai tapo pavyzdžiu jaunajai kartai.

„Baisiausias dalykas yra jaunimėlis, kurį jie čia naikina. Turi jie savo sodybą, kur vyksta baliai po varžybų. Jie sportininkai, jie sportuoja, visi žino, ką jie sportuoja. O jauni vaikinukai mato, kaip pramogauja, kiek pinigų turi. Žiūrėk, pames kokį darbelį, kitą – ir tu jau su anglišku BMW geltonais numeriais po miestą važinėji. Seniau ir banditai turėjo savus principus, savas taisykles. O dabar – skraido su savo bemsais apsinarkašinę. Lekia mieste 100-120 km/val. greičiu. Rėkia, klykia pro stoglangius išlindę. Niekam nerūpi. Ką nori, tą daro“, - apie padėtį Biržuose pasakoja vyras.

R. Misevičius pastebi, kad pastaruoju metu neigiame kontekste išgarsėję Biržai nėra vienintelis miestas, kuriame apstu panašių problemų.

„Liūdna, velniškai liūdna. Tiek metų po nepriklausomybės praėjo ir toks mėšlas išlindo. Bet kiek pasiklausau, kad čia ne vien Biržų problema. Čia visur tas pats darosi – bandos kyla. Praėjimo nėra. Biržai pagal statistiką buvo vienas iš ramiausių rajonų. Ir še tau špyga taukuota. Kiek čia gali žmonės žūti? Savo vaikus auklėju, kad būtų padorūs, kad būtų padorūs piliečiai. Viskas, kaip priklauso – kad mylėtų Lietuvą, kad viskas būtų tvarkoje. Kad nebūtų tokie kaip tie padugnės, kurie čia trinasi...“, - DELFI teigė R. Misevičius.