Parašus interpeliacijai pradėjo rinkti konservatorių ir Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime.

„Korupcinių įtarimų lydimą viceministro Gedimino Černiausko atsistatydinimą vertiname kaip pavyzdį vidaus reikalų ministrui D. A. Barakauskui, kad viešumoje iškilus kompromituojantiems faktams nieko nelaukiant reikia pačiam atsistatydinti. Savo ruožtu Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius iš jo ryžtingai to turėtų pareikalauti. Tačiau Premjero pasimetusi laikysena sukelia įtarimų, kad A. Butkevičių kažkokios neaiškios aplinkybės sulaiko nuo tokių sprendimų“, – trečiadienį išplatintame pareiškime teigia Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Opozicijos nuomone, „tvarkietis“ ministras turi trauktis nelaukdamas korupcijos skandalo baigties „ jau vien dėl to, kad dėl galimų jo pavaldinių veiksmų krito korupcijos šešėlis ant Vidaus reikalų ministerijos“.

DELFI primena, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) praėjusią savaitę krėtė „Tvarkos ir teisingumo“ partijos bei verslo įmonių patalpas. Įtariamas labai rimtas korupcinis nusikaltimas – prekyba poveikiu stambiu mastu, schemas nutaikant į D. A. Barakausko vadovaujamos ministerijos viešuosius pirkimus.

Tarp STT sulaikytų asmenų – du buvę ministro komandos žmonės: buvęs viceministras Algimantas Juocevičius bei buvęs ministro patarėjas Ervinas Raistenskis. Taip pat sulaikytas žinomas prodiuseris bei galimas „tvarkiečių“ kandidatas į Vilniaus merus Rolandas Skaisgirys.

D. A. Barakauskas skandalo įkarštyje pareiškė nematantis pagrindo atsistatydinti.