„Trys pagrindiniai momentai: potencialus darbas su rinkėjais, finansiniai ištekliai ir viešieji ryšiai. Kaip žinote, mes, kaip komanda, atrodome neblogai, visi stengiasi, tačiau finansinių išteklių mes nebeturime, mūsų sąskaita buvo areštuota, o kai yra areštuoti pinigai, nėra ir viešųjų ryšių. Mes, eidami į rinkimus, jautėmės panašiai kaip japonai karo metu - kaip kamikadzės. Mes ėjome į rinkimus faktiškai visiškai neturėdami lėšų, tačiau mūsų entuziazmas, žmonių pasiryžimas davė tam tikrų rezultatų“, - sakė V. Kamblevičius.

Pasak jo, partijai labiausiai pakenkė prieš pat rinkimus pradėta byla.

„Antras dalykas, ko gero, yra pagrindinis - tiesiog lyg būtų specialiai padaryta - prieš pat rinkimus pradėta byla. Ir ta pradėta byla vadinama „dėl dramblio“. Daug žiniasklaidoje buvo akcentuojama, daugelis manė, kad čia nusikaltėlių partija, tačiau noriu visiems pasakyti, kad nė vienas šiuo metu esantis mūsų partijos narys nedalyvauja toje byloje“, - salė V. Kamblevičius.

Žemaitaitis: bandome atsiriboti nuo vieno žmogaus partijos

Partijos Tvarka ir teisingumas (PTT) pirmininkas Remigijus Žemaitaitis sako, kad partija yra atsinaujinusi, bet pripažįsta, kad rinkėjai dar mato PTT kaip buvusią vieno asmens - Rolando Pakso - partiją. Pasak R. Žemaitaičio, yra nuolat dirbama, kad partija nusimestų tokių asmenų kaip Rolandas Paksas bei Petras Gražulis šešėlį.

„Partija ir asmeniškai aš labai daug dirbame, kad panaikintume to vieno asmens partijos įvaizdį ir jos ideologiją, kuri buvo sukurta. Nebuvo žiūrima jokių vertybių, nebuvo žiūrima, kokia mūsų komanda ir tik žiūrima į vieną asmenį. Tai šių žmonių šiandien nėra“, - teigė R. Žemaitaitis.

Pasak R. Žemaitaičio, partijos vertybės, lyginant su buvusių „tvarkiečių“, kardinaliai skiriasi.

,,Aš nebūsiu tas politikas, kuris pseudodalykus darysiu, siūlysiu nusiginkluoti ar litą įvesti, ar šauksiu už šeimos vertybes ir kažkokia Birutė išlįs Palangoje. Tai aš esu labai realistas, gal aš esu blogas politikas, gal mano politikos kelias ir greitai baigsis, bet apgaudinėti, žadėti ar kurstyti žmones tikrai ne man“, - sakė jis.

Europarlamentaras R. Paksas ir Seimo narys P. Gražulis TT partiją paliko praėjusių metų rugsėjį.

Pirmadienio rytą, Vyriausiajai rinkimų komisijai jau turint Savivaldos rinkimų rezultatus iš beveik visų rinkimų apylinkių, aiškėja, kad sėkmingiausi renkant Savivaldybių tarybas jie buvo Visuomeniniams rinkimų komitetams. Jie bendrai surinko 26,73 proc. rinkėjų balsų. Lyginant su 2015 metų rinkimais, šiemetiniuose rinkimuose dalyvavo daugiau visuomeninių rinkimų komitetų. 2015-aisiais jų buvo 58, o šiemet 48-iose savivaldybėse užregistruoti 87 rinkimų komitetai. 71 komitetas išsikėlė kandidatus į merus.

Iš partijų geriausiai sekėsi Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams. Juos palaikė 16,03 proc. rinkimų teisę turinčių Lietuvos piliečių. Lietuvos socialdemokratų partijai teko 13,28 proc. rinkėjų balsų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai - 11,15 proc. Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui - 5,90 proc.

Sekmadienį rinkimų apylinkėse piliečiai rinko 60 savivaldybių merų bei 1442 tarybos narius. Dėl šių postų iš viso Savivaldybių tarybų rinkimuose varžėsi 13 666 kandidatai.