„Mes turim įpareigojimą paskirti pirmininką iš partijos prezidiumo. Tą mes ir padarysim šios sesijos metu. Sesija baigiasi aplink Kalėdas“, – antradienį žurnalistams sakė politikė.

Anot jos, tai turėtų įvykti per ateinančias „dvi savaites, o gal ir greičiau“.

Iki šiol Biudžeto ir finansų komitetui vadovavęs M. Majauskas praėjusią savaitę buvo pašalintas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos, nes palaikė su Vyriausybe nederintą siūlymą visiems 2023-iesiems pratęsti pridėtinės vertės mokesčio lengvatą maitinimo sektoriui. Partijos prezidiumas taip pat yra pasiūlęs frakcijai deleguoti kitą BFK vadovą.

„Mes dar nesusitarėm, kas galbūt galėtų imtis. Vykdom tas konsultacijas su potencialiais, galinčiais užimti pirmininko poziciją, ta tikrai skubos nėra, bet tikrai nuo šito savo sprendimo neatsitrauksim“, – teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Anksčiau užsiminta, jog šios pareigos galėtų būti patikėtos konservatoriui Justui Džiugeliui.

„Nemanau, kad išsilavinimas gali turėti įtakos komiteto veiklai. Aš ne pirmą kadenciją esu Seimo narys. Manau, kad kartelė nebūtų nuleista, o kaip tik – užkelta. Būtų glaudžiau bendradarbiaujama su socialiniais partneriais, Vyriausybe, ko šiai dienai pasigendama“, – sakė J. Džiugelis.

Slaptas balsavimas

Seimas antradienį turėtų balsuoti dėl opozicijos inicijuoto siūlymo atleisti M. Majauską iš BFK pirmininko pareigų dėl nepasitikėjimo.

Valdantieji kaltina opoziciją manipuliuojant procedūromis, kad išgelbėtų M. Majausko postą, ir slaptame balsavime planuoja nedalyvauti.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis stebėjosi tokiu sprendimu.

„Jei jie kalba apie nepasitikėjimą, tai slaptas balsavimas yra ta procedūra. (...) Jei jie sako, kad nepasitiki, bet nepasitikėjimo procedūroje nedalyvaus, tai keistai atrodo“, – kalbėjo parlamentaras.

Norint atleisti M. Majauską iš pareigų dėl nepasitikėjimo, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Nutarimo projektą dėl M. Majausko atleidimo iš BFK pirmininkų pareiškus jam nepasitikėjimą teikia opozicinės Lietuvos regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė su dar 32 opozicijos parlamentarais.

Valdantieji teigia, jog taip opozicija siekia išsaugoti prieš Vyriausybės politiką ėjusį ir iš konservatorių partijos pašalintą M. Majauską komiteto pirmininko poste.

S. Skvernelis pabrėžė vertinantis M. Majausko darbą, mat jis stengiasi suvienyti ir pozicijos ir opozicijos idėjas, o komitetas „dirba produktyviai“.

Pasak jo, ieškant naujojo komiteto vadovo konservatoriai „žiūri ne į kompetenciją, bet į lojalumą“.

„Tai pasiskirs kokį nors lojalų, labai lojalų, bet ne kompetentingą“, - sakė opozicijos parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją