Alanas Lawrence`as pasakojo, kad sužinojus apie sūnaus negalią jo mintis užplūdo daug emocijų, kurių dauguma nebuvo pozityvios.

Jis prisipažino kadaise manęs, kad vaikas su Dauno sindromu apribos jo ir jo šeimos galimybes. Tačiau buvo priešingai. A. Lawrence`as sakė, kad Wilas pašalino šias ribas ir jo šeimai atvėrė daugybę durų. Savo ruožtu tėvas pašalino vaiko ribas ir suteikė jam vieną ypatingą sugebėjimą.

Tai buvo sugebėjimas skraidyti, rašo dailymail.co.uk.

Fotografas sukūrė fotografijų seriją „Wil Can Fly“ („Wilas gali skraidyti“), kurioje įamžino įvairioje aplinkoje skraidantį mažylį.

A.Lawrence`as, kuris fotografuoti šias nuotraukas pradėjo nuo tada, kai Wilui buvo vos mėnuo, skraidančio kūdikio iliuziją sukūrė laikydamas iškeltą savo sūnų, o vėliau nuotraukose ištrindamas savo atvaizdą.

Šias fotografijas jis paskelbė savo tinklaraštyje „That Dad Blog“, o vėliau ir socialiniame tinkle „Instagram“.

Sulaukęs teigiamos reakcijos, A. Lawrence`as nusprendė su šiomis fotografijomis išleisti kalendorius ir pusę už juos gautų lėšų paaukoti dviem Dauno sindromo fondams. Neseniai šeima pradėjo dalyvauti „Kickstarter“ kampanijoje.

Wil and I have perfected the Alley-oop. #wilcanfly #downsyndromeawareness #downsyndrome #dreamteam

A photo posted by Alan Lawrence (@thatdadblog) on

„Kai Wilas buvo mažas, jis atsiguldavo ant pilvo ir ištiesdavo savo rankas bei kojas, tarsi skraidytų. Kiti mano vaikai to niekada nedarydavo, - pasakojo A. Lawrence`as. – Mes visi sakydavome: „Žiūrėkite, jis skraido!“.

A.Lawrence`as teigė norįs geriau supažindinti visuomenę su Dauno sindromu. Savo tinklaraštyje jis prisipažino, kad su žmona mažai žinojo apie šį sutrikimą, kai 2013 metų spalį gimė Wilas.

Tėvas sakė, kad bandys įmažinti „skraidantį“ Wilą ir kitose vietovėse. Jis taip pat planuoja padėti kitiems panašaus likimo žmonėms, per savo kanalą „YouTube“ skelbdamas Dauno sindromą turinčių vaikų priežiūros pamokėles.

Family dinner usually consists of everyone watching Wil and not eating their dinner. #wilcanfly #downsyndromeawareness #downsyndrome

A photo posted by Alan Lawrence (@thatdadblog) on

Wil always cheers for the underdog. #wilcanfly #downsyndromeawareness #downsyndrome

A photo posted by Alan Lawrence (@thatdadblog) on

On your marks, get set, GO!

A photo posted by Alan Lawrence (@thatdadblog) on

Weaving in the trees. #wilcanfly #superwil #WHPoutofplace

A photo posted by Alan Lawrence (@thatdadblog) on