Byloje V. Andrulis yra kaltinamas pareikalavęs iš kito asmens 10 tūkst. eurų kyšio už palankumą vykdant miestelio viešųjų erdvių sutvarkymo projektą.

Teismo atstovė Nijolė Damulė BNS informavo, kad prokuroras V. Andruliui siūlo skirti 75 tūkst. eurų baudą ir penkeriems metams atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje.

Meras Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų buvo sulaikytas pernai gegužės 19 dieną, kai iš projektą įgyvendinančios bendrovės direktoriaus priėmė dalį galimai reikalauto kyšio – 5 tūkst. eurų.

Gegužę V. Andrulis nuo pareigų buvo nušalintas šešiems mėnesiams, lapkričio pradžioje teismas šį laikotarpį pratęsė dar trims mėnesiams.

Anksčiau teisme V. Andrulis pripažino paėmęs iš asmens 5 tūkst. eurų, tačiau teigė galvojęs, kad jie jam yra skolinami.

„Padariau didelę klaidą. Paėmiau tuos pinigus nei už ką. Asmuo, duodamas pinigus nepasakė už ką, nei kaip. Padavė, aš paprasčiausiai paėmiau. Aš pagalvojau, kad buvome kalbėję apie mašinos pirkimą ir jis man paskolino, nes aš neužtekau pinigų. Toks pokalbis buvo mašinoje. Aš galvojau, kad tuos pinigus reikės grąžinti“, – lapkričio mėnesį per apklausą teisme kalbėjo jis.

Paklaustas, dėl kokios priežasties pinigai buvo perduoti, V. Andrulis teigė, kad priežasties nėra ir vadino visą įvykį provokacija bei tvirtino, kad visi susitikimai vyko pinigus padavusio asmens iniciatyva.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)