Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo buvo atmestas V. Nesteckio prašymas grąžinti jį į pareigas ir priteisti 4 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Vidaus reikalų ministras įsakymą dėl tuo metu sirgusio V. Nesteckio atleidimo pasirašė prieš metus. Jis atleistas dėl galbūt įstatymams prieštaraujančių pirkimų, neefektyvios centro veiklos.

V.Nesteckis teigė buvęs atleistas neįrodžius jo kaltės, tačiau teismas konstatavo, jog tai nebuvo būtina ir pakako to, jog VRM, kaip įstaigos dalininkas, atleido jį kaip praradusį pasitikėjimą.

„(...) kompetentingas bendrovės organas turi teisę bet kada atšaukti jo išrinktą administracijos vadovą, nepaisant to, yra jo kaltė ar ne. Įvertinus nurodytas aplinkybes darytina išvada, kad įstaigos vadovui dėl jo teisinės padėties keliami kitokie reikalavimai nei kitiems įstaigos darbuotojams ir esminę reikšmę sprendžiant vadovo atšaukimo iš pareigų klausimą šiuo atveju turi įstaigos dalininkų (savininko) pasitikėjimas vadovu, o kaltė, kaip darbuotojo atsakomybės pagrindas, šiuo atveju nėra būtina vadovo atšaukimo iš pareigų sąlyga“, - nurodė teismas.

Pats V.Nesteckis anksčiau teigė savo kaltės neįžvelgiantis, nes viešoji įstaiga nėra biudžetinė organizacija ir, jo nuomone, vykdant pirkimus „Pušyne“ Viešųjų pirkimų įstatymas neturėjo būti taikomas.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) pernai pranešė nustačiusi, kad „ Pušynas“ per 2013 - 2015 metus 73 kartus nesilaikė Viešųjų pirkimų įstatymo. Tarnyba teigia, kad 2013 metais nevykdant viešųjų pirkimų procedūrų buvo sudaryta 30 sutarčių, 2014 metais - 23 sutartys, 2015 metais - 20 sutarčių. Minimu laikotarpiu „ Pušynas“ pirko automobilį reabilitacijos skyriui, užsisakinėjo archyvinių dokumentų tvarkymo, patalpų remonto paslaugas, katilinės rekonstrukcijos dar bus. Bendra patikrintų pirkimų vertė yra beveik 490 tūkst. eurų.

VPT paragino nutraukti 2015 metais sudarytas sutartis ir informuoti apie veiksmus. Šiuo metu dar laukiama įstaigos atsakymų.

Atsižvelgdama į tai, kad 2013 ir 2014 metais „ Pušyno“ pasirašytos sutartys jau įvykdytos, VPT apsiriboja pirkimo vertinimu ir viešu išvados paskelbimu.