„Šįryt Panevėžio apygardos teismas gavo Kristijono Bartoševičiaus advokato O. Šibkovo prašymą leisti jam ir jo ginamajam K. Bartoševičiui lapkričio 30 d. posėdyje dalyvauti nuotoliniu būdu. Teisėjų kolegija tokiam prašymui neprieštaravo ir leidimą suteikė, todėl šiandien K. Bartoševičius su gynėju Panevėžio apygardos teismo posėdyje dalyvaus nuotoliniu būdu“, – informavo Panevėžio apygardos teismo atstovė.

Į spalio 19-ąją dieną vykusį pirmąjį posėdį atvykęs K. Bartoševičius nieko nekomentavo.

Anksčiau tiek jis pats, tiek jo advokatas Olegas Šibkovas yra minėjęs, kad kaltinimus neigia, tačiau ar tokią pat poziciją išsakys teisme, neatskleidė.

Kaltinamojo gynėjęs yra teismo prašęs perkelti nagrinėjimą į sostinę, nes būtent ten gyvena K. Bartoševičius, taigi procesas Vilniuje jam būtų patogesnis. Toks prašymas atmestas.

„Baudžiamojo proceso kodekso 229 straipsnio nuostatose sakoma, kad byla gali būti perduota kitam teismui, jeigu tai užtikrina valstybės interesus, viešąją tvarką. Šiuo atveju argumentas buvo pateiktas dėl proceso dalyvių patogumo, kas išeina už įstatymo ribų“, – apie tai kalbėjo teisėjas Valdas Ciesiūnas.

Primename, kad šių metų liepą baigtas ikiteisminis tyrimas buvusio parlamentaro K. Bartoševičiaus atžvilgiu, byla dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš vaikus perduota teismui. K. Bartoševičius kaltinamas vaikų seksualiniu prievartavimu (2 epizodai), jaunesnio negu 16 metų amžiaus asmens tvirkinimu (4 epizodai) ir mažamečių vaikų nesunkiu sveikatos sutrikdymu (4 epizodai).

Prokuratūros duomenimis, byloje yra keturi nukentėjusieji, kurie galimai prieš juos padarytų nusikaltimų metu, buvo nepilnamečiai.

Tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius apie tai, kad atsisako Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių pranešė šių metų sausio 23 dieną. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją