Po tokio V. Gedvilo pareiškimo tiek Kultūros ministerijos, tiek vyriausybės kuluaruose visą dieną virė diskusijos – kas tie keturi kandidatai, kuriuos Darbo partijos skyriai norėtų matyti kultūros viceministro poste?

Iš pradžių nuskambėjo kultūros ministro Šarūno Biručio visuomeninės patarėjos, dainininkės iš Šiaulių Aurelijos Čižauskaitės–Butkaliuk, nesėkmingai bandžiusios per savivaldos rinkimus su Darbo partija patekti į Šiaulių miesto tarybą, pavardė. Bet po kelių valandų iš ministerijos ataidėjo žinia, jog jos tarp tų keturių išrinktųjų nėra.

Dar po kurio laiko buvo imta linksniuoti buvusio Seimo nario, Darbo partijoje ištirpusios Naujosios sąjungos atstovo, profesionalaus smuikininko Gedimino Dalinkevičiaus pavardė.

Tačiau jis, kalbėdamas LRT.lt, kategoriškai tai paneigė ir patikino, jog, jei ir būtų jam oficialiai pasiūlytos kultūros viceministro pareigos, iš karto atsisakytų, nes dabartinėje ministerijos komandoje tiesiog nematąs prasmės dirbti.

Galiausiai spėliones ir svarstymus šiek tiek prasklaidė Darbo partijos vadovas Valentinas Mazuronis. Jis tvirtino, jog aiškaus kandidato į kultūros viceministro postą, kurį tektų užimti šiek tiek daugiau nei metus laiko, šiuo metu dar nėra.

„Iš tikrųjų turime keturis kandidatus, tačiau nenorėčiau jų įvardinti, nes nežinau, ar tie žmonės norėtų, kad jų pavardės nuskambėtų anksčiau laiko ir būtų viešai aptarinėjamos“, – aiškino V. Mazuronis.

Pasak jo, tuos kandidatus dar turėtų įvertini partijos Jaunimo ir kultūros reikalų komitetas. Maždaug po savaitės turėtų paaiškėti, kas labiausiai vertas partijos pasitikėjimo, siekiant kultūros viceministro posto.

Paklaustas, ar tarp tų keturių kandidatų yra Šiaulių miesto tarybos narė Danguolė Martinkienė, anksčiau dirbusi miesto vicemere, V. Mazuronis tiesaus atsakymo vengė – tik patikslino šios savo partietės išsilavinimą: „Ji be zooinžinierės profesijos yra įgijusi ir vadybininkės išsilavinimą“.

D. Martinienė per praėjusius tiesioginius merų rinkimus kaip Darbo partijos atstovė siekė Šiaulių mero posto, tačiau rinkimai jai buvo nesėkmingi.