„Man čia per daug pompastikos, labai primena tarybinius laikus. Nuo jaunystės kaip prasidėjo, taip ir tęsiasi visko pakartojimas. Mažiau prievartos turėtų būti, per vakarykštę svečių eiseną atrodė, kad prievarta visi išvaryti būtų, jiems gal liepė demonstruoti save. Ne pirmą kartą esu Birštone, bet gal prieš tai kurorto atidarymo šventėje nesu buvęs. Pats Birštonas man labai patinka, bet tas dirbtinumas šventėje labai jaučiasi, per daug fanfarų“, - pasakojo garbaus amžiaus pilietis iš Vilniaus Jurgis.

Nusivylę švente buvo ir svečiai iš Kauno – Aurelija su šeima: „Mes pirmą kartą Birštono šventėje, bet palyginus su Kaunu... Na ką čia belyginti... Tik sūriai skanūs“, - pasakojo moteris.

Ji teigė, kad į šventę vyko nespecialiai, šeima netoliese turi sodybą, tad tik užsuko išsimaudyti mineralinio vandens baseine. Paklausta, kaip būtų galima šventę pagyvinti, Aurelija tik atsiduso: „Kaip yra, taip gerai, na bet kaip ir nieko nėra – nėra ir ką patarti“.

Kad šiemet šventė yra kiek prastesnė nei praėjusiais metais pritarė ir Birštono gyventoja Berta. Moters teigimu, praėjusiais metais buvo kur kas linksmiau.

„Gerai ir šiemet, bet mugė truputį prastesnė nei pernai. Tik koncertai džiugina, vakar buvo Merūnas, šį vakarą eisime pasiklausyti V. Genytės“, - pasakojo Berta.

Džiaugiasi dideliu būriu žmonių

Tačiau netrūko ir žmonių, besidžiaugiančių šių metų švente, jų teigimu, šventėje šiemet apsilankė tikrai daug žmonių, o ir Birštonas juos priimdamas nepasišiukšlino.

„Jau daug metų – 49, kaip čia gyvenu, bet pirmą kartą Birštonas pasirodė tokioje aukštumoje. Viskas labai įdomu, gražu. Aš Birštone gyvenu ir nei vienais metais tiek nebuvo žmonių, kiek šiais metais“, - pasakojo pensininkė Bronė.

Jai pritarė ir kartu su draugu į gimtąjį Birštoną grįžusi Lina. Merginos teigimu, šių metų šventės net negalima lyginti su vykusiomis prieš 5-6 metus.

„Kasmet grįžtame į Birštoną. Man labiausiai patinka mugės, vakaro programa šeštadienį, laukiame ir sekmadienio, kai prie „Versmės“ sanatorijos būna simfoninių orkestrų pasirodymai. Prieš 6 metus Birštonas neatrodė toks gražus, kaip dabar, jis labai išpuoštas, sutvarkytas, neturėjome nei tokių gražių kelių, nei parko, kurio prieš kelis metus visai nebuvo. Šiemet yra daugiau erdvės daugiau žmonių ir renginių, anksčiau būdavo liūdniau“, - pasakojo mergina ir pabrėžė, kad šiemet programoje daug dėmesio skiriama ir vaikams – Kelionė į Magijo šalį su kapitonu Flintu, muzikavimai, vakare pasirodys ir Neringa su „Tele bim-bam“ grupe.

Švente džiaugėsi ir vilnietis Pranas, kuris Birštono vasaros sezono atidaryme lankosi pirmą kartą. Vyras informaciją apie būsimą renginį išgirdo per radiją ir nenusivylė į ją užsukęs.

„Man labai patiko pasirodęs liaudies ansambliukas, kuris padainavo, pašoko. Smagu visai“, - pasakojo vyras.

Vakaro programoje numatomas M.Rostropovičiaus fondo remiamų atlikėjų ir Šv. Kristoforo orkestro koncertas kultūros centre, skrydžiai oro balionu iš vasaros estrados, muzikos pramogų fiesta su grupėmis Neringa ir „Tele bim-bam“, „Pinup Girls“, „Tabasco“, Ramūnu Difartu ir gyvo garso klubu bei pasirodymai su vandens motociklais ir „žmogaus-reaktyvinės raketos“ šou vasaros estradoje prie Nemuno. 21 val. Birštono miesto centre pasirodys Vaida Genytė ir Sergėjus Krincinas. Vidurnaktį numatoma į dangų leisti fejerverkus.

Sekmadienį Birštono svečiai galės apsilankyti „kermošiuje“, sudalyvauti tinklinio turnyre, stebėti vandens motociklų slalomą, vyks ir tituliniai Šv. Antano Paduviečio bažnyčios atlaidai. Šv. Mišios už Birštoną ir birštoniečius, šventiniai merės pusryčiai su bendruomene.