Pratybų metu daugiau nei trys šimtai Lietuvos ir JAV karių dvi savaites tobulins įgūdžius naudodami minosvaidžius, artilerijos pabūklus-haubicas ir ugnies valdymo priemones gynybinių operacijų metu.

Sausumos pajėgų 120 mm ir 60 mm minosvaidžių minosvaidininkų būriai bei 105 mm haubicų baterija veiks kartu su JAV 173-iosios oro desanto brigados 120 mm, 81 mm bei 60 mm minosvaidžių minosvaidininkais ir 4-319 lauko artilerijos 105 mm haubicų būriu.

Kariai atliks kovinius šaudymus įvairių tipų šaudmenimis, priešakiniai stebėtojai su ugnies valdymo centrais treniruosis vykdyti ugnies iškvietimo ir koregavimo procedūras. Minosvaidininkai ir artilerijos vienetai taip pat ugnimi parems pėstininkų kuopos veiksmus gynybos ir kontratakų operacijose.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, antrus metus organizuojamų Sausumos pajėgų pratybų „Ugninis griausmas 2014“ tikslas - kelti Sausumos pajėgų artilerijos ir minosvaidžių padalinių kovinio rengimo lygį, treniruojant padalinius teikti netiesioginę ugnies paramą pėstininkų padaliniams.

Šiais metais minosvaidžių ir artilerijos padalinių pratybos yra tarptautinės, jose Lietuvos sausumos pajėgų vienetai treniruojasi kartu su sąjungininkų padaliniais. Pratybas organizuoja Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centras, kuriame rengiami minosvaidininkai Sausumos pajėgų padaliniams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)