Automobilis „Škoda Fabia“ su lenkiškais numeriais sustabdytas ketvirtadienio naktį Kalvarijos savivaldybėje, ties Salaperaugio kaimu.

Automobilį vairavo leidimą gyventi Lenkijoje turintis 25 metų ukrainietis, jis gabeno šešis rusus – 34 metų vyrą, 30 metų moterį ir keturis mažamečius vaikus.

Rusų šeima pastaruoju metu laikinai gyveno Užsieniečių registracijos centre Pabradėje ir laukė, kol bus išnagrinėti jų prašymai dėl prieglobsčio Lietuvoje suteikimo.

Centro teritoriją šie užsieniečiai paliko legaliai pasinaudoję teise iš jos išeiti parai. Į užsienį vykti jie negalėjo, teigia pasieniečiai.

Dėl pasikėsinimo neteisėtai gabenti žmones per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas, už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Ukrainietis uždarytas į areštinę, taip pat konfiskuotas automobilis.

Gabenta rusų šeima laikinai apgyvendinta Kapčiamiesčio pasienio užkardoje, juos vėliau ketinama grąžinti į Pabradę.

Pasak pasieniečių, tai trečias atvejis pastaruoju metu, kai iš Užsieniečių registracijos centro pasišalinusius užsieniečius neteisėtai gabeno Ukrainos piliečiai.

Prieš savaitę sulaikytas su ukrainietis, nelegaliai gabenęs tadžiką, o sausio viduryje dar vienas ukrainietis neteisėtai gabeno penkis Rusijos piliečius.