Vidaus reikalų ministerija (VRM) trečiadienį pranešė, kad numatomas steigti komitetas turėtų koordinuoti už viešąją tvarką bei vidaus saugumą atsakingų institucijų veiksmus tuo atveju, jei kiltų grėsmė susitarimą pasirašiusių šalių vidaus saugumui.

Dėl tokio koordinacinio komiteto rugsėjį susitarė trijų Baltijos šalių vidaus reikalų ministrai. Jis steigiamas Baltijos šalyse augant nerimui dėl galimų Rusijos provokacijų.

Lietuvos atstovų darbo grupei vadovaus VRM Teisės ir vidaus tyrimų departamento direktoriaus pavaduotoja Irina Urbonė, grupėje dirbs VRM Teisės ir vidaus tyrimų departamento, Viešojo saugumo politikos departamento, taip pat įstaigų prie VRM – Viešojo saugumo tarnybos, Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai. Prireikus darbo grupė galės pasitelkti ekspertus iš kitų institucijų ir organizacijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)