„Permainų bus daug. Kol kas, be abejo, yra mažai informacijos, bet daug gandų ir daug spekuliacijų. Žiniasklaida, ekspertai nuomonę susidaro realiai tik iš dviejų šaltinių, tai ką pats E. Muskas tvytina savo tviteryje ir iš įvairiausių gandų – buvusių darbuotojų, kurie nutekina informaciją“, – LNK sakė komunikacijos ekspertas.

Jis teigė, jog 3,5 tūkst. įmonės „Twitter“ buvusių darbuotojų „yra labai pikti“. Aiškėja jau ir naujos šio socialinio tinklo funkcijos.

„Nes buvo atleisti labai brutaliu būdu. Neturime iki galo didelės informacijos, kokie tie pokyčiai bus. Yra įvairiausių pasvarstymų, pats E. Muskas tas spekuliacijas pats vis aktyvina. Žinome tai, kad kai kurios paslaugos taps mokamos, to vertė vartotojui iki šiol yra mažai suprantama.

Žinome tai, kad žinomi žmonės, valstybių vadovai, verslininkai, greičiausiai, ir Rusijos, Kinijos troliai, galės susimokėti maždaug 8 dolerius per mėnesį ir jų paskyra bus „patvirtinta“ kaip saugi, autentiška. Ką tai reiškia mums, ypač pafrontės šaliai kaip Lietuvai, manau, kad nebūtinai nieko gero. Galbūt ir Vladimiras Putinas tokį puslapį už 8 dolerius per mėnesius susimokės“, – sakė komunikacijos ekspertas J. Špakauskas.

Elonas Muskas žada, kad jau pirks tviterį

LNK pašnekovas prižino, jog šio socialinio tinklo temoje gerų naujienų nėra.

„Tas argumentas yra tas, kad pirmąją dieną, kai tviteris tapo E. Musko tviteriu, kitaip jo vadintai net ir nereikia, jo savininkas pasidalino labai šlykščia netikra naujiena“, – pasakojo J. Špakauskas.

Atkreipus dėmesį, kad dalijamasi netikra naujiena, E. Muskos įrašą ištrynė ir iš jo pasijuokė, pasakojo komunikacijos ekspertas.

„Kai manęs klausia, ar mums reikėtų nerimauti dėl netikrų naujienų bangos tviteryje, tai mano atsakymas yra taip – reikėtų. O populiarėjimas „Twitter“ Lietuvoje yra stebimas“, – sakė komunikacijos ekspertas J. Špakauskas.

Šiuo socialiniu tinklu, anot jo, Lietuvoje aktyviai naudojasi apie 100 tūkst. žmonių.

„Tai nėra daug, kai palygini su feisbuku ar instagramu, bet tviterio populiarumas auga. Ir vienas iš to veiksnių – brutalus Rusijos karas Ukrainoje. Nes tviteris yra labai geras tokių operacinių, greitų žinių šaltinis“, – sakė pašnekovas.

Visą LNK pokalbį su J. Špakausku žiūrėkite čia: