Politikas sausio mėnesį buvo sulaikytas, pareigūnams sustabdžius automobilį, kuriame buvo jis ir daugiau kaip pusė kilogramo hašišo. Iš karto po incidento „darbiečiai“ nutarė pašalinti E. Garackevičių iš partijos gretų ir rinkiminio sąrašo. Pasikreipus į VRK, komisija priėmė sprendimą E. Garackevičiaus iš sąrašo nepašalinti. Dėl to Darbo partija šį VRK sprendimą apskundė LVAT.

Kaip Eltai teigė I. Ramanavičienė, LVAT gavo E. Garackevičiaus raštą, kuriame politikas kreipėsi į teismą, tvirtindamas, kad nori išlikti Darbo partijos kandidatu.

„Jis yra kaip trečiasis suinteresuotas asmuo toje byloje. Šiandien (...) VRK gavo tą dokumentą, kuriame yra tas pareiškimas, kad jis norėtų likti kandidatų sąraše“, – Eltai nurodė I. Ramanavičienė.

A. Mazuronis: E. Garackevičiaus elgesys „su sveiku protu nesiderina“

Darbo partijos lyderis A. Mazuronis neslėpė, kad buvusio bendražygio sprendimas jį nustebino. Parlamentaras neabejoja, kad kreipimusi į LVAT, E. Garackevičius „bando gelbėtis“, tačiau A. Mazuronis abejoja, ar tokia teisinė gynyba pasiteisins.

„Kaip supratau, išreiškė savo valią, kad norėtų toliau kandidatuoti. Bet nežinau tik nuo ko ir kaip jis čia gali kandidatuoti, kai partija atsisakė ir partija nenori jo kelti kandidatu. Tokia situacija absurdiška“, – Eltai sakė A. Mazuronis.

„Man su sveiku protu nesiderina ir man keistas jo toks elgesys ir požiūris. Man atrodo, kad jis turėtų rūpintis kaip jam 15 metų nesėdėti ten, kur jis dabar sėdi, o ne likti kandidatų sąrašuose“, – nuostabos neslėpė „darbiečių“ lyderis.

ELTA primena, kad sausio pabaigoje teisėsaugai įkliuvo į Druskininkų savivaldybės tarybą kandidatuojantis Darbo partijos narys E. Garackevičius. Jis buvo sulaikytas su dideliu kiekiu narkotinių medžiagų – pareigūnai kandidato automobilyje rado daugiau nei pusė kilogramo hašišo.

Skubiai sušauktame Darbo partijos Prezidiumo posėdyje E. Garackevičių nuspręsta pašalinti iš partijos gretų ir rinkimų sąrašo. Dėl pastarojo žingsnio „darbiečiai“ kreipėsi į VRK.

Visgi, komisija priėmė sprendimą E. Garackevičiaus iš sąrašo nepašalinti. Komisija sprendimą argumentavo tuo, kad numatyti terminai prašymų pašalinti iš rinkiminių sąrašų pateikimui yra pasibaigę.

Darbo partija tokį VRK sprendimą apskundė teismui.

E. Garackevičius yra Darbo partijos kandidatų į Druskininkų savivaldybės tarybą sąrašo lyderis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)