„Antrus metus iš eilės augantis Lietuvos Korupcijos suvokimo indeksas rodo, kad taikomos antikorupcinės politikos formavimo ir antikorupcinio sąmoningumo didinimo priemonės kuria teigiamą pokytį valstybėje ir visuomenėje.

Vis daugiau institucijų vadovų imasi lyderystės kurti korupcijai atsparią aplinką savo organizacijose, o gyventojai – vis labiau netoleruoja korupcijos ir apie tokio pobūdžio nusikalstamas veikas praneša teisėsaugai. Gerėjančius rezultatus paversti tendencija galime tik kartu prisiimdami atsakomybę kurti skaidrią Lietuvą“, – sakė STT direktorius Žydrūnas Bartkus.

2022 m. įvyko keletas reikšmingų pokyčių, kurie turėjo įtakos KSI kilimui – įsigaliojo naujasis Korupcijos prevencijos įstatymas, buvo patvirtinta Nacionalinė darbotvarkė korupcijos prevencijos klausimais, įgyvendinta ES Pranešėjų direktyva ir atverta daugiau viešųjų duomenų pilietinei visuomenei.

KSI yra pagrindinis korupcijos viešajame sektoriuje rodiklis, pagal kurį kasmet yra lyginama 180 šalių ir teritorijų. Naujausias 2022 m. vertinimas yra sudarytas pagal 13 ekspertų vertinimus ir verslininkų apklausas. KSI vertinamas 100 balų skalėje, kur 100 balų žymi labai skaidrią valstybę, 0 – labai korumpuotą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją