DELFI gavo informacijos, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) gavo prokurorų persiųstą skundą dėl KKDS galimai neskaidraus ir neteisėto programų ir projektų įgyvendinimui skirtų valstybinių lėšų skirstymo.

Pareigūnai pareikalavo pateikti kopijas visų dokumentų, susijusių su KKSD sprendimu 2016 m. skirti Lietuvos rankinio federacijai papildomą 104 tūkst. Eur finansavimą ir kitu sprendimu skirti asociacijai „Lietuvos golfo federacija“ 13,9 tūkst. Eur projekto „Lietuvos atvirasis golfo mėgėjų čempionatas 2017“ išlaidoms apmokėti.

Pateikti dokumentus prašoma skubos tvarka.

Ketvirtadienį STT Viešųjų ryšių skyriaus atstovai DELFI neigė, kad pareigūnai lankėsi KKSD, tačiau apie pradėtą tyrimą nutylėjo.

KKSD taip pat neigė, kad sulaukė pareigūnų vizito, tačiau apie tyrimą taip pat neužsiminė. Tiesa, penktadienį departamentas dar išplatino tokią informaciją žiniasklaidai:

„KKSD iš vienos žiniasklaidos priemonės prisistačiusio žurnalisto sulaukė klausimų apie STT atstovų vizitą. KKSD atstovus nustebino, jog žurnalistas teiravosi, ar pokalbio metu STT pareigūnai jau vaikšto koridoriais.

Be to, žiniasklaidos atstovas informavo, jog KKSD vadovo Viešų ir privačių interesų deklaracijose pateikta per daug informacijos apie šeimos narius. (T. y. paskelbtas vadovo sugyventinės asmens kodas, – aut. past.)

KKSD informuoja, jog nei STT, nei jokių kitų struktūrų pareigūnai KKSD nesilankė.“

Šių metų valstybės biudžete KKDS finansavimui numatyta 33,9 mln. Eur.
Edis Urbanavičius

32 darbuotojus turinčiam departamentui vadovauja Edis Urbanavičius, kurio vidutinė alga yra 2,1 tūkst. Eur neatskaičius mokesčių.

Nuo 2014 m. departamentui vadovaujantis E. Urbanavičius oficialioje biografijoje nurodo, kad prieš tai yra dirbęs Ryšių reguliavimo tarnyboje, vadovavęs Lietuvos rankinio federacijai.