Numatyta, kad darbo grupę, kuri teiks pasiūlymus Seimo Žmogaus teisių komitetui, sudarys Seimo narės Dalia Kuodytė ir Ona Valiukevičiūtė, nevyriausybinių organizacijų, Policijos departamento bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai.

Darbo grupės sudarymą inicijavusi Žmogaus teisių komiteto narė D. Kuodytė tvirtina, kad nuo 2011 m. gruodžio 15-osios įsigaliojus naujam teisės aktui iki šiol nesiimta pakankamai priemonių jam sklandžiai įgyvendinti. Dėl nepateisinamų priežasčių iki šiol aiškiai nenumatytas specializuotų pagalbos centrų nuo smurto nukentėjusiems asmenims steigimas, taip pat nepatvirtinta centrų finansavimo tvarka. Už tai atsakinga Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

D. Kuodytės teigimu, susiklostė keista situacija, kuomet kai kurios nevyriausybinės organizacijos, ir anksčiau teikusios pagalbą smurtą patyrusiems asmenims, dabar tęsia savo veiklą atlikdamos specializuotų pagalbos centrų funkcijas. Tokios organizacijos, anot D. Kuodytės, ne tik nesulaukia deramo finansavimo, bet ir operatyvios informacijos apie pradėtus ikiteisminius tyrimus, susijusius su smurto aukomis.

"Turiu apgailestaudama konstatuoti, kad iki šios dienos specializuotų pagalbos centrų mes neturime. Taip pat nėra aiškios priežastys, kodėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, nors ir disponuojanti lėšomis, jų neskiria šiems centrams Lietuvoje įsteigti. Dėl to būtina sudaryti darbo grupę, kuri galėtų operatyviai išsiaiškinti, kodėl stringa įstatymo įgyvendinimas, o po to teiktų problemų sprendimo būdus Seimo Žmogaus teisių komitetui", - sakė komiteto narė, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotoja D. Kuodytė.