„Negaliu būti tokioje partijoje, kurios vadovybė nesustabdė prievartos prieš vaiką, nors turėjo visas galimybes. Kai įvyko pirmas antpuolis kovo 23 d., aukščiausia valdžia galėjo tinkamai įvertinti Konstitucijos laužymą ir mergaitės, vaiko prievartavimą, tai tas antras gegužės 17-osios dienos teroras nebūtų įvykęs“, - DELFI sakė S. Stoma.

Pasak politiko, jo nuomone, didžiausią atsakomybę dėl visų įvykių turi prisiimti premjeras Andrius Kubilius ir socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

S. Stomai užkliuvo ir tai, kad konservatoriai nepadarė nieko, kad sugrąžintų į darbą atleistus Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą. „Faktas įvyko, premjeras pakalbėjo, o nieko nepadarė“, - piktinosi S. Stoma.

Tačiau S. Stoma planuoja likti konservatorių frakcijos nariu Seime, jeigu tam neprieštaraus pati frakcija. Jo nuomone, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija vis tiek yra geriausia partija iš visų, nes ten esama gerų žmonių.

„Vis tiek manau, kad iš Seime esančių partijų Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai yra pati geriausia. Frakcijoje yra labai daug gerų žmonių. Tas pats A. Kubilius susilaukia daug pasipriešinimo. Pabendrausiu su frakcijos kolegom, jei jie sakys, kad galiu būti frakcijoje, jei jie atsižvelss į mano siūlymus, tada pasiliksiu frakcijoje“, - sakė S. Stoma.

DELFI primena, kad konservatoriai S. Stomai anksčiau buvo ketinę siūlyti būti jų kandidatu vienmandatėje Dainavos rinkimų apygardoje Kaune, tačiau S. Stoma pakliuvo į skandalą su „žaliaake“ žurnaliste Rūta Mykolaityte ir vienmandatė jam nebesiūlyta.

Pats S. Stoma sako, kad jos pasitraukimas nesusijęs su TS-LKD sprendimu nebesiūlyti jam vienmandatės rinkimų apygardos. Politikas pasakoja mąstęs išsikelti savo kandidatūrą pats, o vietiniai konservatoriai, anot jo, būtų jį parėmę.

Dainavos vienmandatė rinkimų apygarda atiteko kitam konservatoriui Kazimierui Kuzminskui.

„Kurį laiką galvojau pats kelti savo kandidatūrą Dainavos apygardoje ir būti partijos nariu. Nes vis tiek pagal visas apklausas konservatoriai ten turi daugiausia šalininkų ir visi Dainavos konservatoriai mane palaiko. Jeigu būčiau konservatorius, tikrai būčiau laimėjęs“, - sakė S. Stoma, pridūręs, kad rudenį tikriausiai vis tiek kels savo kandidatūrą Dainavos rinkimų apygardoje.