D.Pavalkis BNS teigė, kad savo karjeros perspektyvas galės komentuoti tik po susitikimų su premjeru ir prezidente. Jis neatsakė, ar yra pasirengęs atsistatydinti savo noru.

D.Pavalkio apsilankymas Prezidentūroje kol kas nėra numatytas, BNS informavo prezidentės spaudos tarnyba. Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė yra pasakiusi, kad „paskubomis spręsti šio ministro ateities nereikėtų“.

Premjeras žurnalistams yra tvirtinęs, kad ministro darbą vertina teigiamai. Trečiadienį su juo susitikti planuoja ir Darbo partijos atstovai Valentinas Bukauskas bei Vytautas Gapšys, jie pristatys partijos tarybos sprendimą atšaukti ministrą. Pastarasis susitikimas įvyks 11 val., o susitikimo su D.Pavalkiu laikas dar derinamas, BNS sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Buvęs Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dėstytojas 54 metų profesorius D.Pavalkis švietimo ir mokslo ministru tapo 2012-ųjų pabaigoje.

D.Pavalkis anksčiau yra buvęs Naujosios sąjungos (socialliberalų) narys, su šia partija 2008 metais yra kandidatavęs į Seimą. Po nesėkmingų rinkimų jis 2011 metais įsiliejo į Darbo partijos gretas.

Darbo partijos taryba teigia, kad jis neįgyvendino partijos programinių nuostatų.