kaip informuoja prokuratūra, Panevėžyje registruoto moterų sporto klubo savininkė, 2012 metais nuteista už sukčiavimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą ir dokumentų klastojimą, privalėjo sumokėti 26 tūkst. litų baudą ir grąžinti neteisėtai pasisavintus daugiau kaip 80 tūkst. litų motinystės išmokų.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Aurelijos Gališanskytės teigimu, kaltinamoji, kruopščiai suplanavusi nusikalstamą veiką kaip gauti padidintas motinystės išmokas, suklastojo keliasdešimt buhalterinės apskaitos dokumentų, nes įstaiga turėjo ribotas galimybes sumokėti jai padidintą atlyginimą. Atlyginimas buvo pakeltas būtent tais mėnesiais, iš kurių vėliau buvo skaičiuojamos motinystės pašalpos.

„Sodros“ darbuotojams kas mėnesį gaunamos tūkstantinės motinystės išmokos sukėlė įtarimus, ir jie paprašė prokurorų atlikti ikiteisminį tyrimą.

Paaiškėjo, kad klubo savininkė, siekdama gauti didesnes išmokas per motinystės ir vaiko auginimo atostogas ir klastodama dokumentus, savo 800 litų atlyginimą pakėlė iki dviejų, vėliau – net iki septynių tūkstančių litų.

Klubą lankančios moterys sumokėdavo už vieną ar du mėnesius, bet jo vadovė dokumentuose apgaulingai nurodydavo, kad abonementas įsigytas gerokai ilgesniam laikotarpiui.

Nuteistoji kartu su priteista jai bauda taip pat privalės „Sodrai” grąžinti nepagrįstai išmokėtą nėštumo ir gimdymo pašalpų bei išmokų vaiko priežiūrai dalį – 80 tūkstančių 931 litą.