Vilioja ne tik dovanomis, bet ir pramogomis

„Nuo pat savaitės pradžios pastebime vilniečius, kurie atvyksta į mūsų miestą. Atėję į turizmo informacijos centrą sako: atvažiavome atostogauti, tai mes jiems duodame tam tikras simbolines dovanėles, jie taip pat domisi, ką galime nuveikti mieste, o mieste, iš tikrųjų, labai daug ką šią savaitę galima nuveikti“, – teigė „Kaunas In“ turizmo informacijos centro vadovas Tadas Stankevičius.

Pašnekovas džiaugėsi, kad į organizuojamą kampaniją įsijungė praktiškai visas Kauno kultūrinis sektorius. Specialiai vilniečiams buvo paruošta pramoginė ir kultūrinė programa, skirta Kauno pažinimui, iš skirtingų perspektyvų.

„Ar tai būtų architektūra, ar tai būtų mūsų senamiestis, mūsų istorija. Mūsų kultūriniai partneriai organizuoja savo erdvėse arba mieste renginius, arba ekspozicijas. Jeigu tai yra susiję su menu – vėlgi, tai yra įvairūs jų planuoti renginiai“, – teigė T. Stankevičius.

Įsitraukė ir muziejai.

Nustebinti vilniečius įvairiais būdais bando ir muziejai: ne tik plečiamos programos, bet ir kuriamos specialios kompozicijos Vilniaus ir Kauno temomis.

„Paroda yra apie didžiausius du Lietuvos miestus – Vilnių ir Kauną. Šiemet Jurgio Kunčino „Tūlai“ sukanka 30 metų, todėl apie Vilnių pasakojama per Jurgio Kunčino eksponatus“, – pasakojo Maironio lietuvių literatūros muziejaus vadovė Deimantė Cibulskaitė.

Vilniečių Kauno centre daugiau nei pačių vietinių

LNK žinios vilniečių teiravosi, ką šie veiks Kaune ir kas juos paskatino trumpam pabėgti iš sostinės.

„Atvažiavau iš Vilniaus, kad išvengčiau NATO“, – teigė mergina.

„Tai pabėgimas, atostogos Kaune. Kol kas neturiu suplanuotos dienotvarkės, bet yra paskelbti įvairūs nemokami renginiai, tai, galbūt, kažkur apsilankysime“, – dalijosi kita.

„Paturistauti, aplankyti šiaip lankytinas, istorines vietas, pavalgyti“, – dalijosi vaikinas.

Kaunas

Patys kauniečiai tokia iniciatyva taip pat džiaugiasi.

„Vilniečiams linkime puikiai praleisti laiką“, – teigė vyras.

„Yra tiek nuostabių vietų Kaune – čia priklauso nuo kiekvieno skonio. Galima pasivaikščioti Laisvės alėja, atsigerti kavos, pavalgyti skaniai, aplankyti muziejus Kaune“, – patarimais dalijosi mergina.

Tačiau yra ir tokių, kurie siūlė iš Vilniaus neišvykti.

Juntamas ir užsienio svečių antplūdis

„Keliauja dabar Skandinavijos šalys, po truputį pradėjo važiuoti ir iš Korėjos svečiai“, – teigė „Santakos“ viešbučio vadovė Indrė Dzenkauskaitė.

Viešbučiai pastebi, jog gerokai pasikeitė keliavimo tendencijos – nebeliko didelių turistų grupių.

„Būdavo autobusais keliaudavo, o dabar yra pavieniai keliautojai. Jie, greičiausiai, išmoko patys keliauti, patys susidėlioti keliones ir jiems nereikia iš anksto susimokėti, ir laukti tos kelionės“, – dalijosi I. Dzenkauskaitė.

Turizmo centras sako, kad vilniečių susidomėjimas Kaunu didelis. Skaičuojama, kad per kelias dienas Kaune turėtų apsilankyti per 1000 sostinės gyventojų.

Visą reportažą galite žiūrėti LNK portale: