Anapilin iškeliavusiam disidentui pagarbą atiduoti žmonės keliauja nuo šeštadienio ryto. Tai padaryti bus galima iki 20 val. Vilniaus laidojimo rūmuose „Ritualas“ (I salė, Olandų g. 22, Vilnius). Taip pat ir sekmadienį nuo 10 iki 15 val.

Šv. Mišios už Antaną Terlecką bus aukojamos šeštadienį, 12 val. Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčioje.

Nausėda atsisveikina su Terlecku: jis buvo savotiškas ledlaužis

Šeštadienį, atsisveikinęs su disidentu Antanu Terlecku, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad A. Terleckas buvo savotiškas ledlaužis – laužiantis ledus ir sudarantis galimybę paskui jį eiti kitiems.

„Žmogus, kuris viduje buvo laisvas, bet norėjo laisvės ir valstybei ir visą savo gyvenimą paskyrė tam, kad Lietuva tą laisvės bylą laimėtų. Nedaug tokių žmonių yra, kurie nesvyruoja ir nedaro kompromisų su sąžine. (...) Šiandien atkurta Lietuvos nepriklausomybė turbūt nėra įsivaizduojama be šito žmogaus. Ilsėkis ramybėje“, – pažymėjo G. Nausėda.

Anot prezidento, tokias išskirtines ir įkvepiančias asmenybes kaip A. Terleckas gimdo laikas ir aplinkybės.

„Manau, kad visais laikais, bet kokiomis aplinkybėmis, tų ledlaužių atsiras, nes laikas ir gyvenimas jų reikalauja. Šiandien matome, kaip Ukrainos prezidentas Volodimyras Zelenskis prisiėmė tą vaidmenį, nes tik tokie žmonės gali suteikti vilties pačiai Ukrainos tautai, kad ji atstovės ir išsaugos savo laisvę. Laikas ir aplinkybės gimdo savo didvyrius, bet tai nei kiek nemenkina pono Terlecko, jo bičiulių pastangų, ir, svarbiausia, to nepalaužiamo kovotojo charakterio“, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

Anot prezidento, A. Terlecko gyvenimas jam primena ir apie kunigą Alfonsą Svarinską, kuris, akcentavo G. Nausėda, su šypsena pasitikdavo visas sistemos negandas ir taip turbūt varė savo oponentus iš proto.

„Manau, kad ponas Terleckas lygiai toks pat mūsų didvyris, kuriam atėjau nulenkti galvą“, – teigė G. Nausėda.

Laidotuvės įvyks vasario 19 d., sekmadienį, 15 val. Velionis bus laidojamas Vilniaus miesto Rokantiškių kapinėse, kur Amžinojo poilsio atguls šalia savo žmonos Elenos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)