„Kalbama apie du kandidatus: Jonavos merą M. Sinkevičių, kurį palaiko Juozo Oleko rėmėjai, ir R. Budbergytę, kurią palaiko Vilijos Blinkevičiūtės rėmėjai, tačiau galimi ir kiti kandidatai.

Sprendžiant iš balsavimo dėl rinkimų rezultatų vertinimo, dominuoja J. Oleko rėmėjai, todėl laimėtų ir bet kuris kitas J. Oleko rėmėjų kandidatas“, – teigė Lietuvos socialdemokratų partijos garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas.

Paklaustas, kurį kandidatą pats palaiko, partijos garbės pirmininkas atsakė diplomatiškai ir su nuoroda jau į būsimus nebe laikinojo partijos pirmininko rinkimus.

„Aš gerai žinau J. Oleko veiklą, ir mažai žinau apie V. Blinkevičiūtės veiklą ne Briuselyje, o Lietuvoje. Bet, sprendžiant iš „Spinter apklausų“, ji yra rinkėjų labai gerai vertinamas asmuo, todėl būtų rimta kandidatė į partijos pirmininkus, jei nuspręstų kandidatuoti“, – teigė A. Sakalas.

Sakalas: partijos nariai atsigauna nuo šoko

Paklaustas apie partijos narių emocinę būseną, garbės pirmininkas įvertino, kad LSDP nariai jau atsigauna nuo šoko, kurį patyrė per Seimo rinkimus.

„Jie supranta, kad LSDP turi stoti mūru už smulkius verslininkus, už nesuduriančius galo su galu Lietuvos gyventojus, už jų švietimą ir mokslą, sveikatos apsaugą ir lygiavertiškumą“, – teigė A. Sakalas.

Pasak partijos garbės pirmininko, artimiausio laikotarpio tikslas būtų „parengti partijos programą, kurioje nebūtų žodžių: kelsim, gerinsim vystysim“.

Paluckas laikinąja vadove pasiūlė Blinkevičiūtę

Kaip yra rašęs BNS, po G. Palucko pasitraukimo laikinai vadovauti partijai bus pavesta vienam iš pirmininko pavaduotojų.

Socialdemokratai laikinąjį pirmininką tvirtins po to, kai praėjusį penktadienį apie atsistatydinimą iš partijos pirmininko pareigų po partiečių kritikos pranešė G. Paluckas. Jis laikinąja vadove pasiūlė europarlamentarę Viliją Blinkevičiūtę.

LSDP Statutas numato, kad atsistatydinus partijos pirmininkui, pareigas eina pirmasis pavaduotojas, tačiau jis nebuvo paskirtas.

LSDP nariai netrukus rinks naują pirmininką, numatyta, kad pirmasis rinkimų turas vyks balandžio 22-25 dienomis. Partijos pirmininkas renkamas 2 metų kadencijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)