Į vadovus taip pat iškelti europarlamentarai Vilija Blinkevičiūtė, Zigmantas Balčytis, Seimo vicepirmininkai Algirdas Sysas, Gediminas Kirkilas, BNS informavo LSDP infocentre.

Socialdemokratų vadovas bus renkamas dvejų metų kadencijai. Ministras pirmininkas A.Butkevičius partijai vadovauja nuo 2009 metų.

Partija penktadienį taip pat planuoja patvirtinti didžiąją dalį kandidatų vienmandatėse apygardose 2016 metų Seimo rinkimuose. Planuojama partijos garbės nario vardą suteikti eurokomisarui Vyteniui Povilui Andriukaičiui ir buvusiam europarlamentarui Justui Paleckiui.

Protestuoti dėl vidaus reikalų pareigūnų situacijos žadėję Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo atstovai pranešė atšaukiantys akciją valdantiesiems informavus, kad klausimas dėl Vidaus tarnybos statuto bus nagrinėjamas kitą savaitę Vyriausybėje.

Vis dėlto protestų nepavyko išvengti - dar prieš suvažiavimo pradžią 10 val. į protesto akciją susirinko keliolika profesinės sąjungos „Solidarumas“ atstovų, kurie piktinosi Vyriausybės rengiamu socialiniu modeliu, siūlančiu liberalizuoti darbo santykius. Anot „Solidarumo“ pirmininkės Kristinos Kurpavičienės, profesinei sąjungai labiausiai netinka siūloma darbo sutarčių įvairovė, nes tai „sukuria labai prastas darbo vietas“ bei nežinomybę dėl darbo apmokėjimo.

„Tai yra mūsų žinia, kurią labai kukliai pranešėme socialdemokratams (...) bandome atrasti, kas yra mums gerai darbo kodekse ir dėl ko visiškai nesutinkame. Tada prasidės derybos - jei nepavyks, tada teks spręsti iš jėgų pozicijos, reikės streikuoti, piketuoti“, - BNS sakė K.Krupavičienė.

Socialdemokratų partija jau kelerius metus Lietuvoje pirmauja pagal reitingus, nors pastaruoju metu jų populiarumas šiek tiek sumažėjo. Savo balsą LSDP žada apie 20 proc. visuomenės nuomonės tyrimų dalyvių.
LSDP yra šiuo metu didžiausią frakciją Seime turinti partija ir antra pagal narių skaičių, kurių yra per 22 tūkstančius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)