„Mes norėtume ją pakvieti... tokiame geopolitiniame kontekste prezidentė turėtų aktyviau dalyvauti kartu su Vyriausybe sprendžiant kylančias problemas, o ne sakyti, kad iš šios Vyriausybės nieko negalima tikėtis ir reikia laukti naujų rinkimų“, - pirmadienio vakarą po socialdemokratų valdybos posėdžio BNS teigė Algirdas Sysas.

Socialdemokratų partijoje taip pat įkurta politinė skaidrumo grupė, vadovaujama kaltinto galimais neteisėtais veiksmais svarstant generalinio prokuroro skyrimo klausimą parlamentaro Juliaus Sabatausko, kuri teisiškai ir politiškai įvertins partijos narių elgesį.

Toks sprendimas pirmadienį buvo priimtas partijos valdybos susirinkime. Politinė skaidrumo grupė sudaryta iš partijos pirmininko pavaduotojų.

„Mes norime būti savikritiški viduje, mus dėl to kritikuoja, kad trūksta to savikritiškumo“, - BNS teigė Algirdas Sysas.

„Ji įkurta siekiant operatyviai reaguoti į bet kokius atvejus, įvertinti juos teisiškai ir politiškai bei ir duoti pavedimus partijos etikos komisijai ir pateikti išvadas visuomenei. Ta grupė įvertins tik galimus neskaidrumus. Kol kas mes nieko nedarysime“, - BNS teigė J.Sabatauskas.

Pasak parlamentaro, jo vadovaujama partijos Politinė skaidrumo grupė neanalizuos Druskininkų atvejo, nebent, anot J.Sabatausko, būtų išskirtas atvejis, kai parlamentarams buvo išdalinti kvietimai atvyktį į „Aqua“ parką.

„Nebent kitas dalykas - tie paskutiniai kvietimai Seimo nariams į „Aqua“ (Druskininkų savivaldybės įmonė „Aqua“ - BNS)... turbūt čia galima pono Ričardo (Druskininkų mero Ričardo Malinausko - BNS) laikyti lengvu pasišaipymu arba patrolinimu“, - BNS teigė J.Sabatausko.

„Apskrtiai bet koks tyrimas ten, kur atliekamas ikiteisminis tyrimas neturi jokios prasmės“, - pridūrė J.Sabatauskas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminis tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės valdomame vandens poilsio parke „Aqua“.

Seimo Antikorupcijos komisija aiškinsis situaciją socialdemokratų atstovo Ričardo Malinausko vadovaujamuose Druskininkuose.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra nusprendusi pradėti tyrimus dėl penkių Druskininkų savivaldybės atstovų - tarp jų ir dėl mero, ir savivaldybės įsteigtos įmonės "Aqua" direktoriaus Edmundo Antanaičio.