G. Paluckas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė, kad vėliau bus teikiamos ir VRK įstatymo pataisos, kuriomis bus siūloma, kad sprendimai dėl sankcijų už rimtus, šiurkščiais pripažintus pažeidimus būtų priimami teisme ne VRK.

„Nes manome, kad VRK yra stipriai užvaldyta valdančiųjų. Kalbant apie Naisių teatrą - man nepatinka, kai mane laiko kvailiu. Iki rinkimų kampanijos Naisių teatro gastrolės buvo itin neintensyvios. Tik nuskambėjo gongas dėl rinkimų - 27 spektakliai. „...“ Nuo scenos kviečiama padėkoti mecenatui Ramūnui Karbauskiui“, - kalbėjo G. Paluckas.

Jis pabrėžė, kad įstatymas turi galioti visiems vienodai. Tačiau socialdemokratai, pasak politiko, klausė VRK, ar jie galėtų taip pat taikyti tokią schema, kaip „valstiečiai“ - rengti socialines akcijas, kurias remtų vieno iš partijos nario įmonė.

„Juk pas „valstiečius“ taip vyksta: „Agrokoncernas“ finansuoja vyrų sveikatos tikrinimo programą, kur važinėja autobusiukai su „valstiečių“ partijos logotipu ir tikrinama sveikata. „&“ Ar gali pas mus taip finansuoti? VRK pasakė - ne, negali. Vieniems tokios schemos, kurios leidžia išvengti finansavimo kontrolės įstatymo, yra galimos, o kitiems - negalimos“, - piktinosi G. Paluckas.

Pasak jo, jeigu VRK dėl „Naisių teatro epopėjos“ pasakys, kad viskas gerai - galbūt teismas pasakys kitaip.

„Kreipsimės, pamėginsime išsiaiškinti. Tas savireguliacijos instrumentas - VRK - panašu, kad nebeveikia. Tiesiog yra daugumos principas: mūsų yra daugiau, žinome geriau, todėl sau taikysime vienas taisykles, o opozicijos partijoms - kitas“, - sakė G. Paluckas.

ELTA primena, kad socialdemokratai šią savaitę kreipėsi į VRK dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo.

Skunde VRK nurodoma, kad, socialdemokratų teigimu, Naisių vasaros teatro nemokamai rodomi spektakliai, kurių metu skamba pagyros „valstiečių“ lyderiui R. Karbauskiui ir dalijamos dovanos, gali būti netiesioginis rinkėjų papirkinėjimas.

„Lapkričio ir gruodžio mėnesiais Lietuvoje buvo nemokamai rodomi 37 Naisių vasaros teatro pasirodymai. Tuo metu spalį, kuomet Savivaldos rinkimų kampanija dar nebuvo prasidėjusi, pagal turimus duomenis - nė vieno“, - rašoma socialdemokratų dokumente.

Pasak opozicionierių, kaip matyti iš Socialdemokratų partijos turimų vaizdo įrašų, jų metu dėkojama R. Karbauskiui, dalijamos dovanos.