„Lietuvos žmonėms artima tai, kuo šiandien džiaugiasi Suomijos žmonės, nes ir mes jau kitų metų vasarį švęsime nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį. Šis minėjimas atspindi ryšį tarp mūsų tautų, nes istorija mus apdovanojo tokiomis pačiomis dovanomis. Šiandien mes džiaugiamės laisva valia pasirinkti savo ateities kelią. Suomijos žmonių stiprybė visada buvo pavyzdys Lietuvai ir visam pasauliui, kaip reikia kovoti už laisvę, demokratines vertybes ir siekti savo tikslų“,- sakoma premjero sveikinime.

Vyriausybės vadovas S.Skvernelis pabrėžė, jog siekdama pabrėžti šių ypatingų metinių svarbą ir nuolatinį mūsų šalių solidarumą siekiant laisvės, nepriklausomybės bei stiprių ryšių, Vyriausybė priėmė sprendimą 2017 m. gruodžio 6 d. paminėti Suomijos nepriklausomybės šimtąsias metines iškeliant Suomijos ir Lietuvos vėliavas ant svarbiausių institucijų pastatų.

„Nė kiek neabejoju tolesniu mūsų tautų klestėjimu ir sėkmingu Lietuvos ir Suomijos bendradarbiavimu tarpusavio supratimo dvasioje. Taip pat tvirtai tikiu mūsų bendromis pozicijomis ir pastangomis siekiant taikios ir saugios ateities Šiaurės ir Baltijos regione“, - teigia premjeras S. Skvernelis