Renginį priimančios Šilutės rajono savivaldybės meras Algimantas Laurinaitis per šventės atidarymą nepraleido progos padaryti reveransą partijos pirmininkui Sauliui Skverneliui: „Smagu, kad sąskrydžio dalyviai atvyko simboliniu keliu – per prezidento Kazio Griniaus tiltą ir premjero Sauliaus Skvernelio estakadą.“

Pats demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Seimo narys S. Skvernelis prisipažino, kad per jo vardu neoficialiai pavadintą estakadą yra važiavęs ne tik sąskrydžio dieną, bet ir anksčiau. „Kai kas mums tuomet kalbėjo, kad neverta jos statyti dėl kelių tūkstančių žmonių. Atseit, tas potvynis trunka pusantro mėnesio, tai tie žmonės gali pakentėti. Mes manėme kitaip. Mums svarbus ir reikalingas kiekvienas žmogus, kiekvienas yra nusipelnęs dėmesio ir pagarbos. Atsižvelgėme į žmonių lūkesčius, įsiklausėme į jų pageidavimus ir priėmėme sprendimą“, – per sąskrydžio atidarymo ceremoniją kalbėjo S. Skvernelis.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ sąskrydžio programoje buvo numatyta linksma sporto rungčių programa: linksmasis kvadratas „Politinių zuikių medžioklė“, pagyvenusių karšių futbolo baudinių į sužymėtus vartus čempionatas, senbernių ir senmergių boulingas, tinginių rungtis, muzikinis išradingųjų protmūšis, linksmoji estafetė „Apibėk savo uostą“.

Rusnėje vyko demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyrių sąskrydis

Rungčių nugalėtojų komandos laukė vertingas prizas: dvi dėžės rūkytų karšių, antrąją vietą užėmusios komandos – vieną dėžė, o trečiosios vietos laimėtojams numatytas pusės dėžės rūkytų karšių prizas. Paskutiniąją vietą užėmusios komandos laukė paguodos prizas – rūkytų karšių nuotrauka.

Eiliniams partijos nariams buvo sudaryta galimybė paplaukioti po Nemuno deltos upes, išplaukti ir į Kuršių marias.

Rusnėje vyko demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyrių sąskrydis

Pats S. Skvernelis „Delfi“ prisipažino nedalyvausiantis rungtynėse. „Kai dalyvauja pirmininkas, paskui prasideda... įvairios interpretacijos. Tokių tradicijų, kad pirmininkas būdavo pasmerktas laimėti, būdavo anksčiau. Nesinorėtų, kad būtų dirbtinumo. Tegu viskas vyksta natūraliai. Kažkada žaisdavau krepšinį, turėjome policijoje turnyrą tarp padalinių. Tai policininkai turėdavo džiaugsmingą galimybę nugalėti, baudą padaryti ir pastumti“, – juokėsi politikas.

Rusnėje vyko demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyrių sąskrydis

Jis taip pat anonsavo, kad sąskrydžio metu vyks diskusijos aktualiais ekonominiais ir politiniais klausimais. „Nėra ko slėpti, praėjusią savaitę mes patvirtinome tvarkas, kaip bus keliami kandidatai rinkimuose į Europos parlamentą, prezidento ir Seimo narių rinkimuose. Šiandien bus nemažai diskusijų ir dėl kandidatų. Skyriai pradės siūlyti. Kas dalyvaus prezidento rinkimuose? Matysime, matyt, ne vieną pavardę. Ar mane kas nors siūlys? Šansų yra. Bet bus ne viena mano pavardė. Kiekvienas skyrius turi šansą iškelti net ne po vieną kandidatą. Kaip mes vėliau tą vienintelį pasirinksime, tai jau atskira kalba. Tikiuosi, kad reikės išsirinkti, nebus vienas (kandidatas). O Seimo ir Europos Parlamento rinkimuose yra kandidatų kvotos, siūlymų yra daugiau nei vietų“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Kol eiliniai partijos nariai rungtyniavo, Vilniaus apskrities skyriaus nariai karštai diskutavo jungtinėje apskrities palapinėje, kurią nuo pašalinių žvilgsnių apdairiai apdangstė partijos simbolika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)