„Tai yra ištikimas nuo Grybauskaitės laikų konservatorių partijos karys ir šioje pozicijoje Biudžeto komitete bus toks antipodas Majauskui, kuris buvo kritiškai mąstantis, kuris žiūrėjo pakankamai plačiai. Čia užteks vykdyti labai siaurą, aiškią, griežtą partinę liniją. Žvilgsnis nė į kairę, nei į dešinę – taip, kaip pasakė partija“, – antradienį Seime žurnalistams sakė parlamentaras.

Paklaustas, kaip vertina Socialinių reikalų ir darbo komitete (SRDK) M. Lingę pakeisiantį Justą Džiugelį, S. Skvernelis neabejojo, kad konservatorių frakcija galėjo deleguoti kompetentingesnį žmogų.

„Keista, kad iki tokio lygio Seimo komiteto pirmininko pozicija yra nuleista, kad net išsilavinimo nereikia turėti aukštojo. Tai stebina, glumina. Juo labiau, toje pačioje konservatorių frakcijoje yra tikrai nemažai narių, kurie turi tinkamas kompetencijas, išsilavinimą ir galėtų užimti tas pozicijas“, – aiškino jis.

Konservatorių frakcijai patvirtinus M. Lingės ir J. Džiugelio kandidatūras, politikai pripažino, kad netrykšta džiaugsmu dėl tokio kolegų sprendimo. S. Skvernelis tokiomis reakcijomis nesistebėjo.

„Partija pasakė, vadinasi reikia – tai toks yra šitos demokratinės politinės partijos valdymo principas. Pasakė partija, vykdom partijos valią. Kažkur girdėta, kitoje partijoje? Gal čia taip dabar tos tradicijos, šaknys iš ten kylą“, – konstatavo demokratų lyderis.

ELTA primena, kad TS-LKD nusprendė deleguoti naują BFK pirmininką po kilusio konflikto su buvusiu BFK pirmininku Mykolu Majausku. M. Majauskas aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą, todėl TS-LKD Priežiūros komitetas apsisprendė jį pašalinti iš TS-LKD gretų.

Vėliau M. Majauskas pareiškė, kad neturėdamas savo kolegų palaikymo pats traukiasi iš BFK pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku.

Be to, pasitraukęs iš BFK, politikas pranešė, kad savo noru traukiasi ir iš konservatorių frakcijos Seime. M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)