„Ne. Todėl, kad ministras nepageidauja keisti darbo pobūdžio, ministras puikiai tvarkosi energetikos srityje, puikiai atlieka ir laikinas ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas. Ir tikrai nebus keičiamas“, – sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis sakė, kad kandidatą į ekonomikos ir inovacijų ministrus teiks suderinus su prezidentu. o tai gali būti padaryta dar šioje sesijoje, iki Seimas išeis atostogų.

Ž. Vaičiūnas BNS sakė, kad jo prioritetas yra energetika, tačiau jis sutinka toliau dirbti dviejuose postuose.

„Natūralu, kad mano tikslas yra užbaigti energetikoje pradėtus darbus, kuriuos esame suplanavę su ministerijos komanda, tačiau esu pasirengęs ir toliau atsakingai dirbti abejose ministerijoje, kol tai yra patikėta man daryti“, – komentare BNS sakė energetikos ministras.

Jis nenorėjo konkretizuoti, kada ir kas gali būti ekonomikos ir inovacijų ministras, kurio Vyriausybė neturi nuo pat praėjusių metų rudens, kai iš pareigų dėl kito darbo pasitraukė Virginijus Sinkevičius.

Primename, kad praėjusią savaitę, duodamas interviu Delfi apie galimybę, kad tuščią ekonomikos ir inovacijų ministro kėdę gali užimti energetikos ministras Ž. Vaičiūnas, užsiminė prezidentas Gitanas Nausėda. Tą kartą jis sakė, kad viskas priklauso nuo paties ministro sprendimo.